Datos Identificativos | 2012/13 | |||||||||||||
Asignatura | Introdución ás Técnicas de Manipulación e Purificación de Proteina | Código | 653462156 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Mestrado Oficial | 1º cuadrimestre |
Primeiro | Obrigatoria | 1 | ||||||||||
|
Temas | Subtemas |
CLASES TEÓRICAS Xeneralidades: estrutura, función e características das proteínas. Importancia do estudio das proteínas en biomedicina. Métodos de extracción e cuantificación de proteínas: Precipitación e solubilización diferencial. Ultracentrifugación. Técnicas cromatográficas: exclusión por tamaño, afinidade, intercambio iónico, unión a metais. Electroforese de proteínas. |
CLASES PRÁCTICAS Obtención de extractos proteicos a partir de distintos tipos de mostras. Cuantificación de proteínas nos extractos. Precipitación e solubilización de proteínas. Realización dunha separación cromatográfica de proteínas. |