Datos Identificativos | 2012/13 | |||||||||||||
Asignatura | Técnicas de Manipulación e Análise de Proteínas | Código | 653862226 | |||||||||||
Titulación |
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Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Mestrado Oficial | 1º cuadrimestre |
Primeiro | Obrigatoria | 4.5 | ||||||||||
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Temas | Subtemas |
Tema 1.- Introdución á as técnicas de manipulación e purificación de proteínas. Tema 2.- Introdución á proteómica. Tipos de estudos proteómicos. Tema 3.- Métodos de preparación de mostras e separación de proteínas. Tema 4.- Illamento e detección de proteínas. Western-blot. ELISA. Tema 5.- Electroforese bidimensional. Tema 6.- Cromatografía líquida aplicada a proteómica. Tema 7.- Espectrometría de masas aplicada á proteómica. Tema 8.- Ferramentas bioinformáticas aplicadas á proteómica. Tema 9.- Aplicacións da proteómica en clínica. |
PRÁCTICAS: 1. Preparación de extractos proteicos a partir de mostras biolóxicas. 2. Cuantificación de proteínas nos extractos. 3. Separación de proteínas mediante SDS-PAGE. 4. Tinguidura de proteínas en xeles de poliacrilamida. Dixitalización de imaxes. 5. Dixestión de proteínas. 6. Análise mediante espectrometría de masas. 7. Emprego de ferramentas bioinformáticas e busca en bases de datos. |