Datos Identificativos | 2012/13 | |||||||||||||
Asignatura | Nutrición | Código | 661G01009 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grao | 2º cuadrimestre |
Primeiro | Formación básica | 6 | ||||||||||
|
Competencias de materia (Resultados de aprendizaxe) | Competencias da titulación | ||
Coñecer e analizar os factores que inflúen na alimentación dos individuos e comunidade | A7 |
B9 |
C1 |
Capacidade para describir os factores que afectan o balance enerxético e para describir as necesidades enerxéticas das persoas sás e enfermas. | A7 A8 A9 |
B2 B5 |
C1 |
Capacidade para describir as bases fisiolóxicas, funcións, recomendacións diarias e fontes as alimentarias dos macro e micronutrientes. | A7 A8 |
B5 B9 |
C1 C7 |
Capacidade para describir os diferentes grupos de alimentos e as súas características nutricionais. | A8 |
B1 B8 |
C7 |
Capacidade para describir as modificacións das necesidades nutricionais nas diferentes etapas do ciclo vital. | A7 A9 |
B2 B5 B6 B9 B13 B15 |
C1 |
Capacidade para realizar a valoración do estado nutricional. | A7 |
B2 B5 B6 B9 |
C1 C7 |
Capacidade para describir os principios básicos da dietética aplicada a nivel terapéutico e para utilizar os códigos de dietas. | A7 A8 A9 |
B2 B5 B9 B11 |
C1 C7 |
Capacidada para identificar as indicacións, vías de administración e complicacións da nutrición enteral e parenteral. Así como para describir os coidados de enfermaría necesarios. | A9 |
B1 B2 B5 B6 B9 B15 |
C1 |
Capacidade para utilizar as diferentes fontes de información relacionadas ca nutrición e a dietética. | A7 A8 A9 |
B1 B4 B6 B11 B12 B14 B15 |
C3 C6 |