Competencias de materia (Resultados de aprendizaxe) Competencias da titulación
Coñecer e analizar os factores que inflúen na alimentación dos individuos e comunidade A7
B9
C1
Capacidade para describir os factores que afectan o balance enerxético e para describir as necesidades enerxéticas das persoas sás e enfermas. A7
A8
A9
B2
B5
C1
Capacidade para describir as bases fisiolóxicas, funcións, recomendacións diarias e fontes as alimentarias dos macro e micronutrientes. A7
A8
B5
B9
C1
C7
Capacidade para describir os diferentes grupos de alimentos e as súas características nutricionais. A8
B1
B8
C7
Capacidade para describir as modificacións das necesidades nutricionais nas diferentes etapas do ciclo vital. A7
A9
B2
B5
B6
B9
B13
B15
C1
Capacidade para realizar a valoración do estado nutricional. A7
B2
B5
B6
B9
C1
C7
Capacidade para describir os principios básicos da dietética aplicada a nivel terapéutico e para utilizar os códigos de dietas. A7
A8
A9
B2
B5
B9
B11
C1
C7
Capacidada para identificar as indicacións, vías de administración e complicacións da nutrición enteral e parenteral. Así como para describir os coidados de enfermaría necesarios. A9
B1
B2
B5
B6
B9
B15
C1
Capacidade para utilizar as diferentes fontes de información relacionadas ca nutrición e a dietética. A7
A8
A9
B1
B4
B6
B11
B12
B14
B15
C3
C6