Temas Subtemas
Tema 1. Nutrición, alimentación e dietética. Conceptos básicos.
Tema 2. Dixestión, absorción, transporte e eliminación dos nutrintes.
Tema 3. Metabolismo. Gasto enerxético. Necesidades.
Tema 4. Carbohidratos. Estrutura. Funcións. Metabolismo. Fontes. Fibra: clasificación e propiedades.
Tema 5. Lípidos. Estrutura. Funcións. Metabolismo. Fontes.
Tema 6. Proteínas. Estrutura. Funcións. Metabolismo. Fontes.
Tema 7. Vitaminas.
Tema 8. Minerais.
Tema 9. Auga. Electrólitos
Tema 10. Estado nutricional. Medidas antropométricas.
Tema 11. Alimentos. Tipos, e características funcionais.
Tema 12. Necesidades nutricionais no adulto san.
Tema 13. Necesidades nutricionais segundo a idade
Tema 14. Nutrición comunitaria. Dietoterapia. Dietética hospitalaria.
Tema 15. Dietas de adelgazamiento.Tipos. Mitos.
Tema 16. Dietoterapia nos trastornos gastrointestinais
Tema 17. Dietoterapia na obesidade
Tema 18. Dietoterapia na patoloxía cardiovascular
Tema 19. Dietoterapia na Diabetes Mellitus
Tema 20. Dietoterapia na patoloxía renal e hiperuricemias.
Tema 21. Recomendacións nutricionais nos enfermos oncolóxicos.
Tema 22. Nutrición artificial. Nutrición enteral. Indicacións e contraindicacións.
Tema 23. Nutrición parenteral. Tipos. Indicacións e contraindicacións.

Valoración. Alteracións conductuales.