Temas Subtemas
SECCIÓN 1.- INTRODUCIÓN. DESENVOLVEMENTO HISTORICO DA UTILIZACIÓN DOS MICROORGANISMOS NA INDUSTRIA Concepto da microbioloxía Industrial
Desenvolvemento histórico
Microorganismos de interese industrial
SECCIÓN 2. - BIOLOXIA DOS BIORREACTORES
Cinética do crecemento microbiano
Cultivo continuo de microorganismos
SECCIÓN 3. - TECNOLOXÍA E INSTRUMENTACIÓN
Esterilización
Deseño de fermentadores e asepsia
Tipos de biorreactores
Control ambiental no fermentador
Subministración de osíxeno ao medio de cultivo.
Salto de escala
Recuperación dos produtos de fermentación
SECCIÓN 4. – TÉCNICAS XENÉTICAS DE MODIFICACION DE CEPAS
Utilización da mutación e recombinación xenética en Microbioloxía Aplicada
Enxeñería xenética
SECCIÓN 5. - PRODUTOS DE FERMENTACIÓN
Fermentacións alcohólicas
Fermentacións lácticas
SECCIÓN 6. - PRODUCIÓN BIOTECNOLOXICA DE PRODUCTOS, ANTIBIÓTICOS E VITAMINAS
Produción industial de ácido cítrico e acético
Produción de aminoácidos
Produción industrial de nucleótidos e derivados
Produción de proteinas unicelulares (SCP)
Produción de Biogas
Antibióticos. Aplicacións non médicas dos antibióticos
Biosíntesis de antibióticos
Biosíntesis e produción industrial dos principais grupos de antibióticos
Produción de vitaminas
SECCIÓN 7. - PRODUCIÓN BIOTECNOLÓXICA DE ENZIMAS E VACUNAS
Utilización comercial de enzimas microbianas utilizadas comercialmente
Inmovilización de encimas
Aplicacións biotecnolóxicas en Medicamento