Competencias do título |
Código
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Competencias da titulación
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A7 |
Illar, analizar e identificar biomoléculas. Identificar e utilizar bioindicadores. |
A8 |
Avaliar actividades metabólicas. |
A24 |
Deseñar experimentos, obter información e interpretar os resultados. |
A28 |
Capacidade para o manexo de instrumentación científica. |
B2 |
Resolver problemas de forma efectiva. |
B3 |
Aplicar un pensamento crítico, lóxico e creativo. |
B4 |
Traballar de forma autónoma con iniciativa. |
B5 |
Traballar de forma colaborativa. |
B7 |
Comunicarse de maneira efectiva nun entorno de traballo. |
C2 |
Dominar a expresión e a comprensión de forma oral e escrita dun idioma estranxeiro. |
C3 |
Utilizar as ferramentas básicas das tecnoloxías da información e as comunicacións (TIC) necesarias para o exercicio da súa profesión e para a aprendizaxe ao longo da súa vida. |
C4 |
Desenvolverse para o exercicio dunha cidadanía aberta, culta, crítica, comprometida, democrática e solidaria, capaz de analizar a realidade, diagnosticar problemas, formular e implantar solucións baseadas no coñecemento e orientadas ao ben común. |
C6 |
Valorar criticamente o coñecemento, a tecnoloxía e a información dispoñible para resolver os problemas cos que deben enfrontarse. |
C8 |
Valorar a importancia que ten a investigación, a innovación e o desenvolvemento tecnolóxico no avance socioeconómico e cultural da sociedade. |
Resultados de aprendizaxe |
Competencias de materia (Resultados de aprendizaxe) |
Competencias da titulación |
Los mecanismos del funcionamiento de los vegetales y su regulación. |
A8
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Diseñar un experimento en el ámbito de la Fisiología Vegetal |
A24
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B2 B3 B4
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Realizar experimentación básica en el ámbito de la Fisiología Vegetal |
A7 A8 A28
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Tener una actitud crítica y constructiva sobre la Fisiología Vegetal |
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B3
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C4 C6 C8
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Buscar información en libros y artículos de investigación en Lengua Inglesa |
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C2 C6
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Usar las nuevas TICs para el desarrollo del trabajo siendo crítico y reflexivo a la hora de valorar la información recogida |
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B3
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C3 C6
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Trabajar en grupo para la resolución de los problemas planteados |
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B2 B3 B5 B7
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Contidos |
Temas |
Subtemas |
Evaluación de los cambios metabólicos en la maduración de frutos |
Práctica 1: Materia seca, humedad y cenizas. |
Evaluación de los cambios metabólicos en la maduración de frutos |
Práctica 2: Contenido en sólidos solubles. |
Evaluación de los cambios metabólicos en la maduración de frutos |
Práctica 3: pH, acidez titulable y efecto tamponante de los zumos. |
Evaluación de los cambios metabólicos en la maduración de frutos |
Práctica 4: Contenido en clorofilas/carotenoides. |
Evaluación de los cambios metabólicos en la maduración de frutos |
Práctica 5: Determinación de compuestos fenólicos |
Evaluación de los cambios metabólicos en la maduración de frutos |
Práctica 6: Determinación de la actividad beta-galactosidasa |
Técnicas de Fraccionamiento subcelular |
Práctica 7: Obtención de fluído apoplástico |
Técnicas de Fraccionamiento subcelular |
Práctica 8: Obtención de protoplastos |
Técnicas de Fraccionamiento subcelular |
Práctica 9: Aislamiento de cloroplastos |
Estudio de la fotosíntesis de plantas |
Práctica 10: Fluorescencia de las clorofilas |
Planificación |
Metodoloxías / probas |
Horas presenciais |
Horas non presenciais / traballo autónomo |
Horas totais |
Proba mixta |
4 |
166 |
170 |
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Atención personalizada |
5 |
0 |
5 |
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*Os datos que aparecen na táboa de planificación son de carácter orientativo, considerando a heteroxeneidade do alumnado |
Metodoloxías |
Metodoloxías |
Descrición |
Proba mixta |
Para la evaluación de la asignatura se realizará una prueba final consistente en un test, en varias preguntas cortas y el la resolución de un problema. |
Atención personalizada |
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Descrición |
En el desarrollo del trabajo tutelado la tarea de seguimiento y orientación del profesor será contínua, tanto en persona como usando las TIC disponibles. |
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Avaliación |
Metodoloxías
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Descrición
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Cualificación
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Proba mixta |
La prueba final se evaluará de acuerdo con los resultados que se obtengan en el test y las respuestas dadas a las preguntas y problemas |
100 |
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Observacións avaliación |
Para que un alumno supere la asignatura ha de obtener un mínimo de 5 puntos sobre 10 tanto en la prueba mixta.
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Fontes de información |
Bibliografía básica
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REISS, C. (1994). Experiments in plant physiology . Prentice Hall
LINSKENS, H.F. & JACKSON J.F. (1995). Fruit analisis . Springer
AZCÓN-BIETO,J. & TALÓN,M. (2008). Fundamentos de Fisiología Vegetal. McGraw Hill
HALL,J.L. & MOORE,A.L. (1983). Isolation of membranes and organelles from plant cells. Academic Press
HASHIMOTO, Y. & NONAMI, H. (1990). Measurement techniques in plant science. Academic Press
DEY, M.P. & HARBONE, J.B. (1989). Methods in Plant Biochemistry . Academic Press
HARBONE, J.B. (1988). Phytochemical Methods. Techniques of Plant Analysis. Chapman and Hall
GAHAM, P.B. (1984). Plant Histochemistry and Cytochemistry: and introduction. Academic Press
TAIZ L, ZEIGER E. (2006). Plant Physiology. Sinauer Associates Publishers. Sunderland, Massachusetts |
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Bibliografía complementaria
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BUCHANAN, B.B., GRUISSEM, W., JONES, R.L (2000). Biochemistry and molecular biology of plants. . ASPP, Rockville Maryland.
SEYMOUR,G.B., TAYLOR, J.E. & TUCKER, G.A. (2007). Biochemistry of Fruit Ripening . Springer
SERRANO GARCIA, M. y PIÑOL SERRA, M.T. (1991). Biotecnología Vegetal. . SINTESIS
RICHARDSON, T. Y FINLEY, J.N. (1989). Chemical Changes in Food during Processing. . AVI Publishing Company Inc
WITHAM,F.H; BLAYDES,D.F.& DEVLIN, R.M. (1970). Experiments in plant physiology . Van. Nostrand Reinhold Company.
KALRA, Y.P. (1998). Handbook of Reference Methods for Plant Analysis. CRC Press
LINSKENS,H.R. & JACKSON,J.R. (1987). High performance liquid chromatography in plant sciences. Spriger-Verlag
LINSKENS, H.F. & JACKSON, J.F. (ed.) (1986). Immunology in plant sciences . Springer Verlag
POWER, J.B., CHAPMAN, J.V. et al (1984). Laboratory manual plant tissue culture.. University of Nottingham.
SCHULER, M.A. & ZIELINSKY, R.E. (1988). Methods in plant molecular biology. . Academic Press
LOYOLA-VARGAS, V.M. & VÁZQUEZ-FLOTA, (2005). Plant Cell Culture Protocols. Humana Press
LINDSEY, K. (1993). Plant tissue culture. . Kluwer Academic Publishers.
LINSKENS H.F. & JACKSON J.F. (1997). Plant volatile analysis: Modern methods of plant analysis. . Springer Verlag
HOSTETTMANN, K.; MARSTON,A. & HOSTETTMANN, M. (1998). Preparative chromatography techniques. Applications in natural product isolation . Springer
JANSON, J.C & RYDÉN, L. (1997). Protein Purification. . Wiley-Vch.
EDWARDS, K.; LOGAN, J. & SAUNDERS, N. (2004). Real-Time PCR, An essential guide. Taylor & Francis |
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Recomendacións |
Materias que se recomenda ter cursado previamente |
Histoloxía Vexetal e Animal/610212104 | Fisioloxía Vexetal/610212203 | Técnicas de Mostraxe, Identificación e Experimentación en Botánica/610212401 |
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Materias que se recomenda cursar simultaneamente |
Ecofisioloxía Vexetal/610212614 | Fisiopatoloxía Vexetal/610212619 | Métodos e Técnicas de Estudo en Xenética/610212501 | Técnicas Experimentais en Bioquímica/610212505 |
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Materias que continúan o temario |
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