Mestrado Universitario en Banca e Finanzas |
Asignaturas |
Técnicas estatístico-econométricas aplicadas |
Competencias do título |
Datos Identificativos | 2012/13 | |||||||||||||
Asignatura | Técnicas estatístico-econométricas aplicadas | Código | 611448003 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Mestrado Oficial | 1º cuadrimestre |
Primeiro | Obrigatoria | 5 | ||||||||||
|
Código | Competencias da titulación |
A2 | Explotación da información dispoñible para a planificación e a toma de decisións. |
A3 | Utilización de técnicas estatísticas e econométricas para a resolución de problemas específicos no ámbito das finanzas e a banca. |
A6 | Elaboración de diagnósticos acerca do entorno económico e financeiro, para fundamentar a toma de decisións financeiras. |
A9 | Explicación dos coñecementos instrumentais máis importantes de control dos riscos de mercado, de crédito e operacionais. |
A16 | Comprensión dos modelos de valoración de activos financeiros e adquisición de coñecementos para crear e xestionar carteiras de valores. |
A17 | Formación na utilización dos instrumentos derivados co fin de usalos na confección de carteiras mixtas para adecuar o grao de risco ás preferencias do investidor. |
B2 | Planificación para a resolución de problemas. |
B4 | Habilidades informáticas. |
B6 | Pensamento crítico e avaliación das accións propias e alleas. |
B11 | Curiosidade, habilidades de búsqueda e xestión da información. |
C3 | Utilizar as ferramentas básicas das tecnoloxías da información e as comunicacións (TIC) necesarias para o exercicio da súa profesión e para a aprendizaxe ao longo da súa vida. |
C6 | Valorar criticamente o coñecemento, a tecnoloxía e a información dispoñible para resolver os problemas cos que deben enfrontarse. |
C7 | Asumir como profesional e cidadán a importancia da aprendizaxe ao longo da vida. |
C8 | Valorar a importancia que ten a investigación, a innovación e o desenvolvemento tecnolóxico no avance socioeconómico e cultural da sociedade. |
|