IMPORTANTE: As plataformas de guías docentes das dúas universidades, aínda sendo similares, teñen lixeiras diferenzas. En caso de que exista algunha discrepancia entre as guías, terase en conta a publicada na páxina web do máster.
EN LA DOCENCIA DE LA MATERIA PARTICIPA TAMBIÉN LA SIGUIENTE PROFESORA DE LA UVIGO:
Mª Carmen Sieiro Vázquez (e-mail: mcsieiro@uvigo.es)
EL SIGUIENTE PROFESOR DE LA USC:
José Manuel Leiro Vidal (e-mail: josemanuel.leiro@usc.es)
A materia abordará a producción, transformación e preservación de alimentos mediante microorganismos e/ou enzimas, así como a producción de materias primas, aditivos e coadyuvantes empregados na industria alimentaria. En todos os casos estudiaranse os distintos procesos atendendo os sustratos utilizados, as características dos microorganismos empregados en canto as actividades metabólicas que desenvolven en ditos sustratos, así como a selección e mellora destes microorganismos para a optimización dos procesos.
Plan de continxencia
=== ADAPTACIÓN DAS METODOLOXÍAS ===
* Metodoloxías docentes que se modifican
Leccións magistrales: No caso de docencia mixta se impartirán no aula e a través das Salas virtuais de xeito síncrono. O
alumnado, distribuído en dous grupos, seguirá as clases de forma presencial ou en Sala virtual, respectivamente. No caso de
docencia completamente non presencial se impartirán a través das Aulas virtuais.
Prácticas: No caso de docencia mixta, as actividades de carácter experimental, por acordo de Xunta de Facultade, serán
presenciales. Os alumnos deberán dedicar unha parte do tempo diario das prácticas á desinfección dos seus postos de
traballo e do equipamiento e material que vaian usar ou ouberan utilizado. Os casos prácticos ou tratamento de datos
poderán realizarse a través das Salas virtuais. No caso de docencia completamente non presencial as actividades de
carácter experimental substituiranse por casos prácticos que se desenvolverán a través das Aulas virtuais.
Saída de estudos: No caso de docencia mixta ou completamente nos presencial (ou se debido a problemas derivados da
situación sanitaria nos oubese posibilidade de visitar as empresas), esta actividade substituirase por un traballo, cuxa
calificación terá o mesmo peso na nota final do alumnado.
* Mecanismo non presencial de atención ao alumnado (titorías)
Tutorías: No caso de docencia mixta as tutorías individuais poderán ser presenciales no despacho dos Profesores/as ou a
través das Aulas virtuais. En todos os casos poderanse realizar tutorías tamén a través do correo electrónico.
* Modificacións (se proceder) dos contidos a impartir
No caso da docencia mixta ou completamente non presencial manteñense os contidos, adaptando o grado de profundidade
dos mesmos en función da fluidez das clases utilizando as Aulas virtuais.
* Bibliografía adicional para facilitar a auto-aprendizaxe
Non se inclúe bibliografía adicional
=== ADAPTACIÓN DA AVALIACIÓN ===
No caso de docencia mixta ou completamente non presencial, as probas relativas aos contidos das leccións magistrales
realizaranse online a través de Faitic (ou Moodle). Cando as probas se realícen online, durante a realización das mesmas, os
estudantes estarán conectados ás Aulas virtuais coa cámara activada. En todos os casos manterase a nota das probas xa
realizadas.
(*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica
da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do
órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías