Guía DocenteCurso 2023/24
Facultade de Turismo
  Inicio | galego | castellano | english | A A |  
Grao en Turismo
 Asignaturas
  Xestión de Calidade
   Contidos
Temas Subtemas
1 - INTRODUCIÓN - Concepto e Evolución
- Os Mestres da Calidade
- Definición de Calidade Total
- Estandarización e Certificación
2 - A CALIDADE NOS SERVICIOS - Características dos servizos
- Teorías de calidade de servizos
- Técnicas para o deseño dun servizo
- Determinación da calidade de servizo
3- OBXECTIVOS DA CALIDADE - Lectura. Competitividade e Calidade na NET
- Principios, Fundamentos e Obxectivos da Calidade
- Xestión por Procesos
4 - MODELOS BASEADOS NA EXCELENCIA: EFQM - A Calidade Total e a súa relación cos modelos de excelencia
- O modelo EFQM
- A evolución cara á innovación e sustentabilidade
5 - IMPLEMENTACIÓN DUN SISTEMA DE CALIDADE - Implementación dun Sistema de Calidade. Fases
- Documentación dun Sistema de Calidade: tipos e xerarquía
- Manual de Calidade
- Control documental
6 - INDICADORES DE CALIDADE - Indicadores de calidade: Características, temporalidade e obxectivos
- Compoñentes dun indicador de calidade
- Tipos de indicadores de calidade
- KPI
7 - FERRAMENTAS DE CALIDADE - Técnicas para a mellora e resolución de problemas
- Técnicas de traballo en equipo
- As 7 ferramentas de calidade
- As 5 S
8 - BENEFICIOS E CUSTOS DA CALIDADE - Evolución do concepto
- Tipos de custos
- Implantación dun sistema baseado en custos
- Cálculo do custo por erro ou da non calidade
9 - CALIDADE TURÍSTICA ESPAÑOLA - Sistema español de Calidade Turística: Evolución
- SCTE Sectores: Calidade certificada (Q de calidade)
- SCTE Destinos: SICTED
- SCTE Anfitrións: Formación
10 - SUSTENTABILIDADE: NOVA DIMENSIÓN DA CALIDADE - Evolución do concepto
- Sistema de Xestión Ambiental
- Axenda 2030
- Destinos Intelixentes
- Marcas e selos de calidade en turismo
Universidade da Coruña - Rúa Maestranza 9, 15001 A Coruña - Tel. +34 981 16 70 00  Soporte Guías Docentes