Teaching GuideTerm
Higher Polytechnic University College
  Home | galego | castellano | english | A A |  
Grao en enxeñaría en Tecnoloxías Industriais
 Asignaturas
  XESTIÓN EMPRESARIAL
Abrir nova vista Vista para imprimir Exportar a pdf
Datos Identificativos 2020/21
Asignatura (*) XESTIÓN EMPRESARIAL Código 730G04010
Titulación
Grao en enxeñaría en Tecnoloxías Industriais
Descriptores Ciclo Período Curso Tipo Créditos
Grao 2º cuadrimestre
Primeiro Formación básica 6
Idioma
Castelán
Modalidade docente Híbrida
Prerrequisitos
Departamento Empresa
Coordinación
Domínguez Feijóo, Gerardo
Correo electrónico
g.dominguez@udc.es
Profesorado
Domínguez Feijóo, Gerardo
Ríos Prado, Rosa
Correo electrónico
g.dominguez@udc.es
rosa.rios@udc.es
Web http://https://moodle.udc.es/
Descrición xeral A asignatura persegue o desenvolvemento por parte de alumno dunha visión global das actividades das empresas; que sexa capaz de detectar, analizar e proporcionar solucións a problemas reais das empresas baixo unha perspectiva sistémica e xeral. Ofrécese deste xeito un enfoque de aplicación xeneralizado por riba de plantexamentos específicos, congruentes co amplo espectro de adaptación funcional dos profesionais da área de Enxeñería Industrial.
Plan de continxencia 1. Modificacións nos contidos Non se realizarán cambios nos contidos da materia. 2. Metodoloxías *Metodoloxías docentes que se manteñen No suposto caso de que haxa que dar continuidade á actividade académica a través da non presencialidad, todos os alumnos matriculados na devandita modalidade, pasarán a seguir a materia en réxime non presencial. Para iso, habilitaranse os contidos e sesións previstas a través das plataformas do Campus Virtual da Universidade, de acordo en todo caso coas condicións que as posibles Resolucións Reitorais establezan en cada caso. Igualmente o sistema de avaliación neste caso será non presencial, polo que as presentacións, entregas de traballos e exames previstos serán non presenciais en calquera caso. *Metodoloxías docentes que se modifican Non se modifican as metodoloxías, alén dos cambios indicados no apartado anterior. 3. Mecanismos de atención personalizada ao alumnado Habilitaranse os contidos e sesións previstas a través das plataformas do Campus Virtual da Universidade, actualmente, Correo electrónico, Moodle,Teams, de acordo en todo caso coas condicións que as posibles Resolucións Reitorais establezan en cada caso. 4. Modificacións na avaliación Non se realizarán cambios na avalición da materia. *Observacións de avaliación: O alumnado que non seguira a avaliación continua ao longo do cuadrimestre poderá presentarse á segunda oportunidade, na que se realizará unha proba mixta, sendo a nota final da materia o 80% da nota obtida nesta proba. 5. Modificacións da bibliografía ou webgrafía Proponse a seguinte bibliografía adicional, disponible para a súa consulta dende fóra da UDC. BALDWIN, C. (2010). Gestión empresarial, Firmas Press. [Dispoñible en E-Libro] HARVARD BUSINESS REVIEW PRESS. (2014). Finance Basics (HBR 20-Minute Manager Series). Harvard Business Review Press. [Dispoñible en EBSCO FULL TEXT Finder] JONES, GARETH R. (2013). Teoría organizacional: diseño y cambio en las organizaciones. México: Pearson Educación. [Dispoñible en E-Libro -https://elibro-net.accedys.udc.es/es/ereader/bibliotecaudc/37920-] LUECKE, R. (2002). Finance for Managers. Harvard Business Essentials. Boston, Mass: Harvard Business Review Press. [Dispoñible en EBSCO FULL TEXT Finder] PINDYCK, R. S. (2018). Microeconomía. Madrid : Prentice Hall. [Dispoñible en: http://kmelot.biblioteca.udc.es/record=b1668727~S1*gag] RUBIO DOMÍNGUEZ, P. (2012). Introducción a la gestión empresarial, B-EUMED. [Dispoñible en E-Libro]
(*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías
Universidade da Coruña - Rúa Maestranza 9, 15001 A Coruña - Tel. +34 981 16 70 00  Soporte Guías Docentes