Datos Identificativos | 2015/16 | |||||||||||||
Asignatura | METROLOXÍA E CONTROL DA CALIDADE | Código | 730G03032 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grao | 2º cuadrimestre |
Terceiro | Obrigatoria | 6 | ||||||||||
|
Resultados de aprendizaxe | Competencias / Resultados do título | ||
Coñecer os principios da metroloxía e os procedementos para obter e expresar o resultado dunha medida. | A26 |
B1 B2 B4 B5 B7 B9 |
C1 C4 C5 |
Coñecer os instrumentos dispoñibles na actualidade para caracterizar dimensionalmente un produto industrial. Seleccionar o máis adecuado para realizar unha medición. | A26 |
B1 B2 B4 B5 B7 B9 |
C1 C4 C5 |
Comprender a importancia do control de calidade nos procesos de fabricación modernos. Estudar os distintos tipos de variabilidade, as súas causas e efectos. Entender a variabilidade como unha medida da calidade dun proceso de fabricación. | A26 |
B1 B2 B4 B5 B7 B9 |
C1 C4 C5 |
Coñecer as ferramentas estatísticas fundamentais para analizar correctamente o comportamento das variables que definen a calidade dun produto. Estudar os métodos xeralmente utilizados para verificar a existencia de relacións causa-efecto entre variables do proceso. | A26 |
B1 B2 B4 B5 B7 B9 |
C1 C4 C5 |
Coñecer os métodos máis utilizados para o control estatísticos de procesos, especialmente os gráficos de control. Aprender a realizar e interpretar os devanditos gráficos mediante o uso de software estatístico. | A26 |
B1 B2 B4 B5 B7 B9 |
C1 C4 C5 |
Dun modo complementario, ademais dos coñecementos anteriores, propios da materia, o alumnado desenvolverá as súas habilidades de traballo en equipo, busca de información e manexo de bibliografía, redacción de documentos, exposición e defensa en público e análise crítica, entre outros. | B1 B2 B4 B5 B7 B9 |
C1 C2 C4 C5 |