Datos Identificativos | 2018/19 | |||||||||||||
Asignatura | Prevención e Xestión de Riscos Laborais II | Código | 760G01024 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grao | 2º cuadrimestre |
Terceiro | Obrigatoria | 6 | ||||||||||
|
Temas | Subtemas |
Tema 1: Marco xurídico da xestión da prevención | Servizos de prevención Consulta e participación dos traballadores Regulamento dos servizos de prevención |
Tema 2: Hixiene industrial I | A relación medio ambiente-saúde e a hixiene industrial A enfermidade profesional: Definición, requisitos e clasificación Relación entre enfermidade profesional e accidente de traballo Factores determinantes da enfermidade profesional Tipos de contaminantes: físicos, químicos e biolóxicos Vías de entrada e efectos dos contaminantes Actuación da Hixiene industrial: as súas fases |
Tema 3: Hixiene industrial II | Hixiene teórica: definición e funcións Criterios de valoración do risco hixiénico Utilización práctica da avaliación Intoxicacións Hixiene operativa Etiquetado de substancias químicas Contaminantes biolóxicos |
Tema 4: Hixiene industrial III | Contaminantes físicos: visión xeral Ruído e vibracións: Regulamento sobre o ruído Calor e tensión térmica Radiacións ionizantes e non ionizantes |
Tema 5: Risco de incendio | Risco de incendio |
Tema 6: Ergonomía e Psicosocioloxía | Concepto e obxectivos da Ergonomía Desenvolvemento normativo Contido e características da Ergonomía Partes da Ergonomía: Ergonomía xeométrica, ambiental e temporal Psicosocioloxía |
Tema 7: O lugar e a superficie de traballo | O lugar e a superficie de traballo |
Tema 8: Actividades específicas do sistema de xestión | Documentación Manual de procedementos Rexistros e arquivos Control das actuacións: Auditorías |