Datos Identificativos | 2019/20 | |||||||||||||
Asignatura | Ampliación de Química Orgánica | Código | 610G01028 | |||||||||||
Titulación |
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Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grao | 1º cuadrimestre |
Terceiro | Obrigatoria | 6 | ||||||||||
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Temas | Subtemas |
Tema 1. Derivados de ácidos carboxílicos | Clasificación e reactividade xeral: adición-eliminación. Ésteres. Amidas. Haluros de ácido e anhídridos. Nitrilos. |
Tema 2. Reactividade en alfa ao grupo carbonilo | Enoles e enolatos: tautomería, acidez, rexioselectividade na formación de enolatos. Reactividade: halogenación, alquilación, condensación aldólica, Mannich, Strok, Claisen, Dieckmann, Reformatsky. |
Tema 3. Compostos difuncionais | Dienos: Reacción de Diels-Alder. Dioles e compostos hidroxicarbonílicos. Compostos dicarbonílicos Compostos carbonílicos alfa,beta-insaturados. |
Tema 4. Compostos nitroxenados | Nitrocompostos. Sales de diazonio. Reacción de Sandmeyer. |
Tema 5. Compostos heterocíclicos | Reaccións de heterociclos. Reacciones de peche de anillo. Heterociclos aromáticos de cinco e seis membros: pirrol, furano, tiofeno e piridina. Benzoderivados: indol, quinolina e isoquinolina. |
Tema 6. Hidratos de carbono e ácidos nucleicos | Hidratos de carbono: monosacáridos, oligosacáridos e polisacáridos. Nucleósidos e nucleótidos. Polinucleótidos e ácidos nucleicos. |
Tema 7. Aminoácidos, péptidos y proteinas | Aminoácidos: estructura, propiedades, reactividade e síntese. Péptidos: estructura e síntese. Proteínas: estructura e clasificación. |