IMPORTANTE: Las plataformas de guías docentes de las dos universidades aun siendo similares tienen ligeras diferencias. Ante cualquier discrepancia entre las guías se tendrá en cuenta la publicada en la página web del máster.
EN LA DOCENCIA DE LA MATERIA PARTICIPA TAMBIÉN LA SIGUIENTE PROFESORA DE LA UVIGO:
Mª Carmen Sieiro Vázquez (e-mail: mcsieiro@uvigo.es)
EL SIGUIENTE PROFESOR DE LA USC:
José Manuel Leiro Vidal (e-mail: josemanuel.leiro@usc.es)
La materia abordará la producción, transformación y preservación de alimentos mediante microorganismos y/o enzimas, así como la producción de materias primas, aditivos y coadyuvantes empleados en la industria alimentaria. En todos los casos se estudiaran los distintos procesos atendiendo a los sustratos utilizados, las características de los microorganismos empleados en cuanto a las actividades metabólicas que desarrollan en dichos sustratos, así como a la selección y mejora de estos microorganismos para la optimización de los procesos.
Plan de contingencia
=== ADAPTACIÓN DAS METODOLOXÍAS ===
* Metodologías docentes que se modifican
Lecciones magistrales: En el caso de docencia mixta se impartirán en el aula y a través de las Salas virtuales de manera síncrona. O
alumnado, distribuído en dous grupos, seguirá as clases de forma presencial ou en Sala virtual, respectivamente. No caso de
docencia completamente non presencial se impartirán a través das Aulas virtuais.
Prácticas: No caso de docencia mixta, as actividades de carácter experimental, por acordo de Xunta de Facultade, serán
presenciales. Os alumnos deberán dedicar unha parte do tempo diario das prácticas á desinfección dos seus postos de
traballo e do equipamiento e material que vaian usar ou ouberan utilizado. Os casos prácticos ou tratamento de datos
poderán realizarse a través das Salas virtuais. No caso de docencia completamente non presencial as actividades de
carácter experimental substituiranse por casos prácticos que se desenvolverán a través das Aulas virtuais.
Saída de estudos: No caso de docencia mixta ou completamente nos presencial (ou se debido a problemas derivados da
situación sanitaria nos oubese posibilidade de visitar as empresas), esta actividade substituirase por un traballo, cuxa
calificación terá o mesmo peso na nota final do alumnado.
* Mecanismo non presencial de atención ao alumnado (titorías)
Tutorías: No caso de docencia mixta as tutorías individuais poderán ser presenciales no despacho dos Profesores/as ou a
través das Aulas virtuais. En todos os casos poderanse realizar tutorías tamén a través do correo electrónico.
* Modificacións (se proceder) dos contidos a impartir
No caso da docencia mixta ou completamente non presencial manteñense os contidos, adaptando o grado de profundidade
dos mesmos en función da fluidez das clases utilizando as Aulas virtuais.
* Bibliografía adicional para facilitar a auto-aprendizaxe
Non se inclúe bibliografía adicional
=== ADAPTACIÓN DA AVALIACIÓN ===
No caso de docencia mixta ou completamente non presencial, as probas relativas aos contidos das leccións magistrales
realizaranse online a través de Faitic (ou Moodle). Cando as probas se realícen online, durante a realización das mesmas, os
estudantes estarán conectados ás Aulas virtuais coa cámara activada. En todos os casos manterase a nota das probas xa
realizadas.
(*) La Guía Docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la UDC. Este documento es público y no se puede modificar, salvo cosas excepcionales bajo la revisión del órgano competente de acuerdo a la normativa vigente que establece el proceso de elaboración de guías