Metodoloxías Competencias / Resultados Descrición Cualificación
Proba oral A13 A15 A29 B1 B3 B4 B6 B7 C2 C3 C4 C6 C7 Parte 1:

Exposición oral do tema de gastronomía visto na clase (5%)

Parte 2:
Exposición dunha ruta pola cidade da Coruña e explicación dos seus principais monumentos, lugares de interese, historia e patrimonio natural e construído, etc. (5%)

10
Obradoiro A13 A15 A29 B1 B3 B4 B6 B7 C2 C3 C4 C6 C7 Tarefas obxecto de avaliación continua:

Calquera combinación das seguintes tarefas escritas (20%):
Lecturas e exercicios de comprensión lectora; resumos; descricións de tendencias na industria turística e gráficas; descricións de destinos e/ ou atractivos turísticos; exercicios de Use of English.

Calquera combinación das seguintes tarefas orais (20%):
Descrición de gráficas / tendencias na industria turística/
Descrición de pratos típicos, preguntas sobre gastronomía, festivais e feiras gastronómicas.
Descrición dun destino turístico e os seus monumentos.
Comentario sobre a industria turística e a súa estrutura
40
Proba obxectiva A6 A13 A15 A29 B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8 Exame final escrito que consistirá en calquera combinación das seguintes tarefas:

Exercicios de vocabulario; comprensión lectora; tradución, descricións de gráficas e tendencias na industria turística; redacción; resumo.
50
 
Observacións avaliación

Os estudantes DEBEN aprobar (50%) todas as seccións de avaliación (proba obxectiva, obradoiro e a proba oral) para superar a materia.

 Os estudantes que non están obrigados a cumprir o requisito de asistencia por estar exentos segundo a normativa publicada para este fin pola Universidade dá Coruña (Art. 3. be 4.5) Normas de avaliación, revisión e reclamación de cualificacións de dous estudos, os títulos universitarios e os cursos universitarios (art. 3 e 8 b) terán o mesmo sistema de avaliación que os estudantes que teñen a obrigación de asistir. 

 Só obterase a cualificación de NON PRESENTADO se non se participou en ningunha das actividades e tarefas que constitúen a avaliación da materia. 

 O mesmo método de avaliación aplícase para a segunda oportunidade (xullo). Por tanto, os estudantes deberán recuperar aqueles apartados da materia nos que non obtivesen unha cualificación de aprobado ou aos que non se presentaron. 

 No caso da convocatoria adiantada, os estudantes deben realizar un exame escrito (60%) e unha proba oral (40%).

Honradez académica

Lembrase ao alumnado que o uso de calquera axuda ou dispositivo no examen final está totalmente prohibida, e no caso de utilizar calquera soporte no permitido quedará automáticamente suspenso, independentemente da nota do examen e outras probas. Calquera falta de honradez académica (plaxio,copiar en exames, etc.) penalizarase de acordo co establecido no artigo 14 das "Normas de avaliación, revisión e reclamación dás cualificacións dos estudos de grao e mestrado universitario”.

Atención á diversidade

A materia poderá ser adaptada ao estudantado que precise da adopción de medidas encamiñadas ao apoio á diversidade (física, visual, auditiva, cognitiva, de aprendizaxe ou relacionada coa saúde mental). De ser o caso, deberán contactar cos servizos disponíbeis na UDC/no Centro: nos prazos oficiais estipulados de maneira previa a cada cuatrimestre académico, coa Unidade de Atención á Diversidade (https://www.udc.es/cufie/ADI/apoioalumnado/); no seu defecto, coa Titora ADI da Facultade de Turismo no seguinte enderezo electrónico: sarah.moss@udc.es