Temas Subtemas
UNIDADE 1. - CONCEPTOS E PROCEDEMENTOS DO CONTROL MICROBIOLÓXICO TEMA 1. - CONTROL POR AXENTES FÍSICOS

TEMA 2. - CONTROL POR AXENTES QUÍMICOS

TEMA 3. - AXENTES ANTIMICROBIANOS QUIMIOTERAPÉUTICOS
UNIDADE 2. - MÉTODOS DO CONTROL MICROBIOLÓXICO DA CALIDADE TEMA 4. - IMPORTANCIA DO CONTROL MICROBIOLÓXICO DE CALIDADE: CRITERIOS MICROBIOLÓXICOS

TEMA 5. - MOSTRAXE: PLANS OU PROGRAMAS DE MOSTRAXE MICROBIOLÓXICA

TEMA 6. - PROCEDEMENTOS DE ANÁLISE MICROBIOLÓXICA DE PRODUTOS COMERCIAIS

TEMA 7. - INDICADORES MICROBIOLÓXICOS DE CALIDADE E INOCUIDADE
UNIDADE 3. - MICROORGANISMOS E ENFERMIDADE TEMA 8. - MICROBIOTA NORMAL

TEMA 9. - PATOXENICIDADE MICROBIANA

TEMA 10. - INTERACCIÓN MICROBIANA COAS DEFENSAS DO HOSPEDADOR

TEMA 11. - INMUNOPATOLOXÍA E TERAPÉUTICA INMUNOLÓXICA
UNIDADE 4. - MICROBIOLOXÍA AMBIENTAL TEMA 12. - OS MICROORGANISMOS COMO COMPOÑENTES DOS ECOSISTEMAS. CICLOS BIOXEOQUÍMICOS

TEMA 13. - INTERACCIÓNS MICROBIANAS
UNIDADE 5. - UTILIZACIÓN E APLICACIÓNS INDUSTRIAIS DOS MICROORGANISMOS TEMA 14. - MICROORGANISMOS INDUSTRIAIS E FORMACIÓN DE PRODUTOS

TEMA 15. - BIOPROCESOS INDUSTRIAIS I: BIORREACTORES

TEMA 16. - CRECEMENTO DOS MICROORGANISMOS EN SISTEMAS INDUSTRIAIS

TEMA 16. - BIOPROCESOS INDUSTRIAIS II: RECUPERACIÓN DE PRODUCTOS E SALTO DE ESCALA
UNIDADE 6. - PRODUTOS INDUSTRIAIS UTILIZANDO MICROORGANISMOS TEMA 18. - FERMENTACIÓN ALCOHÓLICA

TEMA 19. - FERMENTACIÓN LÁCTICA

TEMA 20. - PRODUCIÓN DE ÁCIDOS ORGÁNICOS, ANTIBIÓTICOS, VITAMINAS E ENCIMAS
PRÁCTICAS DE LABORATORIO Práctica 1. Fermentación alcohólica

Práctica 2. Fermentación láctica

Práctica 3. Obtención de metabolitos microbianos de interese

Práctica 4. Determinación da sensibilidade aos antibióticos das bacterias

Práctica 5. Control de microorganismos por axentes físicos

Práctica 6. Determinación experimental do tempo de redución decimal: obtención do valor D