Temas Subtemas
1. Derivados dos ácidos carboxílicos Clasificación e reactividade xeral: adición-eliminación. Ésteres. Amidas. Haluros de ácido e anhídridos. Nitrilos.
2. Reactividade en alfa ao grupo carbonilo Enoles e enolatos: tautomería, acidez, rexioselectividade na formación de enolatos. Reactividade: haloxenación, alquilación, condensación aldólica, Mannich, Strok, Claisen, Dieckmann, Reformatsky.
3. Compostos difuncionais Dioles e compostos hidroxicarbonílicos. Compostos dicarbonílicos Compostos carbonílicos alfa,beta-insaturados.
4. Compostos nitroxenados Nitrocompostos. Sales de diazonio. Reacción de Sandmeyer.
5. Compostos heterocíclicos Reaccións de heterociclos. Reacciones de peche de anelo. Heterociclos aromáticos de cinco e seis membros: pirrol, furano, tiofeno e piridina. Benzoderivados: indol, quinolina e isoquinolina.
6. Hidratos de carbono Hidratos de carbono: e polisacáridos. Reacciones de los azúcares. Formación de éteres, césales cíclicos, esteres, síntesis y degradación de azúcares. Monosacáridos, oligosacáridos e polisacáridos.
7. Aminoácidos, péptidos e proteinas Aminoácidos: estructura, propiedades, reactividade e síntese. Péptidos: estructura e síntese. Proteínas: estructura e clasificación.