| Datos Identificativos | 2024/25 | |||||||||||||
| Asignatura | Ampliación de Química Orgánica | Código | 610G01028 | |||||||||||
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| Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
| Grao | 1º cuadrimestre |
Terceiro | Obrigatoria | 6 | ||||||||||
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| Temas | Subtemas |
| 1. Derivados dos ácidos carboxílicos | Clasificación e reactividade xeral: adición-eliminación. Ésteres. Amidas. Haluros de ácido e anhídridos. Nitrilos. |
| 2. Reactividade en alfa ao grupo carbonilo | Enoles e enolatos: tautomería, acidez, rexioselectividade na formación de enolatos. Reactividade: haloxenación, alquilación, condensación aldólica, Mannich, Strok, Claisen, Dieckmann, Reformatsky. |
| 3. Compostos difuncionais | Dioles e compostos hidroxicarbonílicos. Compostos dicarbonílicos Compostos carbonílicos alfa,beta-insaturados. |
| 4. Compostos nitroxenados | Nitrocompostos. Sales de diazonio. Reacción de Sandmeyer. |
| 5. Compostos heterocíclicos | Reaccións de heterociclos. Reacciones de peche de anelo. Heterociclos aromáticos de cinco e seis membros: pirrol, furano, tiofeno e piridina. Benzoderivados: indol, quinolina e isoquinolina. |
| 6. Hidratos de carbono | Hidratos de carbono: e polisacáridos. Reacciones de los azúcares. Formación de éteres, césales cíclicos, esteres, síntesis y degradación de azúcares. Monosacáridos, oligosacáridos e polisacáridos. |
| 7. Aminoácidos, péptidos e proteinas | Aminoácidos: estructura, propiedades, reactividade e síntese. Péptidos: estructura e síntese. Proteínas: estructura e clasificación. |