Temas Subtemas
1. Nanomateriais na industria alimentaria. Tipos e usos. A importancia da nanotecnoloxía na industria alimentaria. Tipos de nanomateriais utilizados na industria alimentaria. Usos e aplicacións dos nanomateriais na industria alimentaria.
2. Materiais en contacto cos alimentos. Envases activos e envases intelixentes. Concepto de materiais en contacto cos alimentos. Funcións e características dos envases activos e envases intelixentes. Beneficios e aplicacións dos envases activos e envases intelixentes na industria alimentaria.
3. Nanoestructuras naturais nos alimentos. Nanoestructuras naturais nos alimentos. Proteínas, carbohidratos e lípidos.
4. Polielectrolitos Introdución. Tipos e propiedades dos polielectrolitos. Obtención de polielectrolitos. Áreas de aplicación.
5. Nanoalimentos funcionais. Concepto actual de nanoalimentos funcionais. Desenvolvemento e aplicacións dos nanoalimentos funcionais. Vantaxes e inconvenientes.
6. Microencapsulación dos alimentos. Concepto de microencapsulación. Substancias que se encapsulan, axentes utilizados e técnicas.
7. Emulsións. Concepto de emulsións. Formación de emulsións e aplicacións. Nanoemulsións.
8. Hidroxeles. Concepto de hidroxel. Formación de hidroxeles e aplicacións. Micro y nanoxeles.
9. Espumas. Concepto de espuma. Formación de espumas e aplicacións. Nanoespumas.
10. Fermentacións. Concepto. Elementos nun proceso de fermentación. Fermentadores. Tipos de fermentacións. Nanotecnoloxía e fermentación.
11. Calidade e seguridade alimentarias. Directrices sobre a avaliación do risco dos nanomateriais aplicados na cadea alimentaria humana e animal. Normativas e regulacións relacionadas coa calidade e seguridade dos nanomateriais na industria alimentaria. Procedementos e métodos de control para garantir a seguridade dos nanomateriais na cadea alimentaria.
12. Aspectos éticos e legais.
Consideracións éticas relacionadas coa nanotecnoloxía na industria alimentaria.
Directivas e regulamentos no marco europeo para a aplicación de nanomateriais en alimentos.
Implicacións legais e responsabilidade dos fabricantes no uso de nanotecnoloxía na industria alimentaria.