Temas Subtemas
Tema 1.- Introdución á as técnicas de manipulación e purificación de proteínas.
Tema 2.- Introdución á proteómica. Tipos de estudos proteómicos.
Tema 3.- Métodos de preparación de mostras e separación de proteínas.
Tema 4.- Illamento e detección de proteínas. Western-blot. ELISA.
Tema 5.- Electroforese bidimensional.
Tema 6.- Cromatografía líquida aplicada a proteómica.
Tema 7.- Espectrometría de masas aplicada á proteómica.
Tema 8.- Ferramentas bioinformáticas aplicadas á proteómica.
Tema 9.- Aplicacións da proteómica en clínica.
PRÁCTICAS:
1. Preparación de extractos proteicos a partir de mostras biolóxicas.
2. Cuantificación de proteínas nos extractos.
3. Separación de proteínas mediante SDS-PAGE.
4. Tinguidura de proteínas en xeles de poliacrilamida. Dixitalización de imaxes.
5. Dixestión de proteínas.
6. Análise mediante espectrometría de masas.
7. Emprego de ferramentas bioinformáticas e busca en bases de datos.