Datos Identificativos | 2020/21 | |||||||
Asignatura (*) | Proteómica | Código | 610441013 | |||||
Titulación | ||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||
Mestrado Oficial | 2º cuadrimestre |
Primeiro | Optativa | 3 | ||||
Idioma |
|
|||||||
Modalidade docente | Presencial | |||||||
Prerrequisitos | ||||||||
Departamento | Bioloxía Departamento profesorado máster |
|||||||
Coordinación |
|
Correo electrónico |
|
|||||
Profesorado |
|
Correo electrónico |
|
|||||
Web | ||||||||
Descrición xeral |
Está coordinado por María Esperanza Cerdán Villanueva (esper.cerdan@udc.es) e é impartido por profesores INIBIC (contacto: cristina.ruiz.romero@sergas.es) O obxectivo desta materia é formar ao alumno para: .-Comprender as técnicas básicas de traballo en proteómica .-Obter e xestionar mostras de proteínas .-Coñecer as técnicas para a separación e detección masiva de proteínas .-Comprender métodos de análise de datos proteómicos a gran escala .-Coñecer as aplicacións da proteómica na investigación básica, aplicada e clínica .-A lectura e comprensión críticas de publicacións científicas no campo da proteómica |
|||||||
Plan de continxencia |
No caso dun novo peche por covid19: 1. Non haberá cambios nos contidos. 2. Todas as clases e actividades substituiranse por actividades en liña en Moodle ou Teams 3. Os mecanismos de atención personalizada aos estudantes serán a través de correo electrónico, videoconferencia ou chat implementado en TEAMS. 4. A avaliación estará en liña, pero non haberá cambios nas porcentaxes asignadas ao exame, exercicios e actividades prácticas. 5. Bibliografia en Moodle |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías |