Datos Identificativos | 2021/22 | ||||||||||||
Asignatura (*) | Proteómica | Código | 610441014s | ||||||||||
Titulación | |||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | ||||||||
Mestrado Oficial | 2º cuadrimestre |
Primeiro | Optativa | 3 | |||||||||
Idioma |
|
||||||||||||
Modalidade docente | Híbrida | ||||||||||||
Prerrequisitos | |||||||||||||
Departamento | Bioloxía Departamento profesorado máster |
||||||||||||
Coordinación |
|
Correo electrónico |
|
||||||||||
Profesorado |
|
Correo electrónico |
|
||||||||||
Web | |||||||||||||
Descrición xeral |
Está coordinado por María Esperanza Cerdán Villanueva (esper.cerdan@udc.es) e é impartido por profesores INIBIC (contacto: cristina.ruiz.romero@sergas.es) O obxectivo desta materia é formar ao alumno para: .-Comprender as técnicas básicas de traballo en proteómica .-Obter e xestionar mostras de proteínas .-Coñecer as técnicas para a separación e detección masiva de proteínas .-Comprender métodos de análise de datos proteómicos a gran escala .-Coñecer as aplicacións da proteómica na investigación básica, aplicada e clínica .-A lectura e comprensión críticas de publicacións científicas no campo da proteómica |
||||||||||||
Plan de continxencia |
No caso dun novo peche por covid19: 1. Non haberá cambios nos contidos. 2. Todas as clases e actividades substituiranse por actividades en liña en Moodle ou Teams 3. Os mecanismos de atención personalizada aos estudantes serán a través de correo electrónico, videoconferencia ou chat implementado en TEAMS. 4. A avaliación estará en liña, pero non haberá cambios nas porcentaxes asignadas ao exame, exercicios e actividades prácticas. 5. Bibliografia en Moodle |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías |