Datos Identificativos | 2021/22 | ||||||||||||
Asignatura (*) | Proteómica | Código | 610441014s | ||||||||||
Titulación |
|
||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Periodo | Curso | Tipo | Créditos | ||||||||
Máster Oficial | 2º cuatrimestre |
Primero | Optativa | 3 | |||||||||
Idioma |
|
||||||||||||
Modalidad docente | Híbrida | ||||||||||||
Prerrequisitos | |||||||||||||
Departamento | Bioloxía Departamento profesorado máster |
||||||||||||
Coordinador/a |
|
Correo electrónico |
|
||||||||||
Profesorado |
|
Correo electrónico |
|
||||||||||
Web | |||||||||||||
Descripción general |
Está coordinado por María Esperanza Cerdán Villanueva (esper.cerdan@udc.es) e é impartido por profesores INIBIC (contacto: cristina.ruiz.romero@sergas.es) O obxectivo desta materia é formar ao alumno para: .-Comprender as técnicas básicas de traballo en proteómica .-Obter e xestionar mostras de proteínas .-Coñecer as técnicas para a separación e detección masiva de proteínas .-Comprender métodos de análise de datos proteómicos a gran escala .-Coñecer as aplicacións da proteómica na investigación básica, aplicada e clínica .-A lectura e comprensión críticas de publicacións científicas no campo da proteómica |
||||||||||||
Plan de contingencia |
No caso dun novo peche por covid19: 1. Non haberá cambios nos contidos. 2. Todas as clases e actividades substituiranse por actividades en liña en Moodle ou Teams 3. Os mecanismos de atención personalizada aos estudantes serán a través de correo electrónico, videoconferencia ou chat implementado en TEAMS. 4. A avaliación estará en liña, pero non haberá cambios nas porcentaxes asignadas ao exame, exercicios e actividades prácticas. 5. Bibliografia en Moodle |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(*) La Guía Docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la UDC. Este documento es público y no se puede modificar, salvo cosas excepcionales bajo la revisión del órgano competente de acuerdo a la normativa vigente que establece el proceso de elaboración de guías |