Study programme competencies |
Code
|
Study programme competences
|
A5 |
Properly assess risks and environmental and socioeconomic impacts associated with special chemicals |
A6 |
Design processes involving the treatment or disposal of hazardous chemicals |
A9 |
Promote innovation and entrepreneurship in the chemical industry and in research. |
B4 |
Students should be able to communicate their conclusions, and the knowledge and the reasons that support them to specialists and non-specialists in a clear and unambiguous manner |
B5 |
Students must possess learning skills to allow them to continue studying in a way that will have to be largely self-directed or autonomous. |
B6 |
Innovate in the different areas of chemistry, demonstrating initiative and entrepreneurship |
B8 |
Evaluate responsibility in the management of information and knowledge in the field of Industrial Chemistry and Chemical Research |
B9 |
Demonstrate ability to analyze, describe, organize, plan and manage projects |
B10 |
Use of scientific terminology in English to explain the experimental results in the context of the chemical profession |
B11 |
Apply correctly the new technologies to gather and organize the information to solve problems in the professional activity. |
B12 |
Being able to work in a team and adapt to multidisciplinary teams. |
C1 |
CT1 - Elaborar, escribir e defender publicamente informes de carácter científico e técnico |
C2 |
CT2 - Traballar en equipo e adaptarse a equipos multidisciplinares. |
C3 |
CT3 - Traballar con autonomía e eficiencia na práctica diaria da investigación ou da actividade profesional. |
C4 |
CT4 - Apreciar o valor da calidade e mellora continua, actuando con rigor, responsabilidade e ética profesional. |
C5 |
CT5 - Demostrar unha actitude de respecto polas opinións, valores, comportamentos e prácticas doutros |
Learning aims |
Learning outcomes |
Study programme competences |
Coñecer de forma clara a estrutura dunha organización empresarial.
Asimilar o coñecemento do que supón a xestión da produción.
Adquirir os coñecementos básicos de economía empresarial que permitan elaborar, manexar e interpretar: orzamentos, balances, analisis de custos, etc. E coñecer as técnicas de control de custos e márketing. |
AC5 AC6 AC9
|
BC4 BC5 BC6 BC8 BC9 BC10 BC11 BC12
|
CC1 CC2 CC3 CC4 CC5
|
Contents |
Topic |
Sub-topic |
Organización empresarial. Concepto e funcionamiento |
O sistema organizativo.
Directivos e niveles directivos
Introdución á administración de organizacións empresariais |
Funcións do proceso de administración. |
Introdución ao proceso directivo.
Planificación
Organización
Dirección
Control
|
Planning |
Methodologies / tests |
Competencies |
Ordinary class hours |
Student’s personal work hours |
Total hours |
Guest lecture / keynote speech |
A5 A6 A9 B4 B5 B6 B8 B9 B10 B11 B12 C1 C2 C3 C4 C5 |
12 |
0 |
12 |
Problem solving |
A8 |
16 |
0 |
16 |
Supervised projects |
A5 A6 A9 |
28 |
0 |
28 |
Objective test |
A1 A2 A3 A7 A8 B8 |
1 |
12 |
13 |
Oral presentation |
A12 B4 C1 |
1 |
3 |
4 |
|
Personalized attention |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*)The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies |
Methodologies |
Description |
Guest lecture / keynote speech |
Clases presenciales teóricas |
Problem solving |
Evaluación continua del alumno mediante preguntas y cuestiones orales durante el curso. Resolución de problemas y casos prácticos |
Supervised projects |
Realización de trabajos e informes escritos |
Objective test |
Examen final |
Oral presentation |
Exposición oral (trabajos, informes, problemas y casos prácticos) |
Personalized attention |
Methodologies
|
Problem solving |
Guest lecture / keynote speech |
Supervised projects |
|
Description |
As titorías servirán para aclarar dúbidas e facer un seguimento dos traballos tutelados. Realizaranse na plataforma Teams no horario publicado na páxina web da Facultade.
|
|
Assessment |
Methodologies
|
Competencies |
Description
|
Qualification
|
Problem solving |
A8 |
Evaluación continua del alumno mediante preguntas y cuestiones orales durante el curso. Resolución de problemas y casos prácticos |
10 |
Objective test |
A1 A2 A3 A7 A8 B8 |
Examen final |
55 |
Oral presentation |
A12 B4 C1 |
Exposición oral de trabajos, informes, problemas o casos prácticos. |
15 |
Supervised projects |
A5 A6 A9 |
Realización de trabajos e informes escritos |
20 |
|
Assessment comments |
Para maximizar a aprendizaxe é conveniente que o alumnado prepare previamente as lecturas e textos recomendados E realice todas as actividades expostas polo profesorado. A nota agregada deberá ser igual ou superior a 5 puntos sobre 10 para superar a materia. Notas para a segunda oportunidade Para a segunda oportunidade (xullo), o estudante que non supere a materia na primeira oportunidade debe realizar o exame na data establecida e pode revisar e mellorar as actividades dos outros tres compoñentes da avaliación.
|
Sources of information |
Basic
|
|
Curto Rodríguez, E.; García
Chas, R.; Castro Casal, C. (Coord.) (2012). Fundamentos de Dirección de
Empresas. Pearson. Díez De Castro, J; Redondo
López, C.; Barreiro Fernández, B.; López Cabarcos, M. A. (2002). Administración
de empresas. Dirigir en la sociedad del conocimiento. Pirámide. Robbins, S.; Coulter, M.
(2014). Administración (12º edición). Pearson-Prentice Hall. Robbins, S.; DeCenzo, D.A.
(2009): Fundamentos de administración. Conceptos esenciales y aplicaciones.
Pearson-Prentice Hall. |
Complementary
|
|
Moyano Fuentes, J.? Bruque
Cámara, S.? Maqueira Marín, J.? Fidalgo Bautista, F. y Martínez Jurado, P.
(2011). Administración de empresas. Un enfoque teórico-práctico. Pearson. González Domínguez, F. y
Ganaza Vargas, J. (Coord.) (2007). Principios y fundamentos de gestión de
empresas. Pirámide. |
Recommendations |
Subjects that it is recommended to have taken before |
|
Subjects that are recommended to be taken simultaneously |
|
Subjects that continue the syllabus |
|
|