| Datos Identificativos | 2021/22 | ||||||
| Asignatura (*) | Xestión do coñecemento biomédico | Código | 614522022 | ||||
| Titulación | |||||||
| Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | ||
| Mestrado Oficial | 1º cuadrimestre |
Segundo | Optativa | 3 | |||
| Idioma |
|
||||||
| Modalidade docente | Híbrida | ||||||
| Prerrequisitos | |||||||
| Departamento | Ciencias da Computación e Tecnoloxías da Información Computación |
||||||
| Coordinación |
|
Correo electrónico |
|
||||
| Profesorado |
|
Correo electrónico |
|
||||
| Web | http://http://www.dc.fi.udc.es/~parapar/ | ||||||
| Descrición xeral | Neste curso imos explorar os conceptos teóricos de xestión de información, así como o software e ferramentas para a obtención, extracción, etiquetaxe, visualización e explotación de coñecemento biomédico. Exploraremos os modelado sintáctico e semántico da información, os métodos de obtención e recolección de información, métodos de integración, extracción e etiquetaxe terminolóxica, estándares de representación semántica de información biomédica, e técnicas de análises e visualización do coñecemento | ||||||
| Plan de continxencia |
1. Modificacións nos contidos -No se contemplan modificación de los contenidos 2. Metodoloxías -No se contemplan modificaciones de metodologías, solo 3. Mecanismos de atención personalizada ao alumnado -Las tutorías serán online en cualquier caso 4. Modificacións na avaliación -No se contemplan modicaciones en las formas de evaluar, solo cambiará el formato que podrá ser presencial u online según la situación 5. Modificacións da bibliografía ou webgrafía: -No se contemplan |
||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| (*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||