Competencias do título |
Código
|
Competencias / Resultados do título
|
A1 |
Comprender os principios do turismo: a súa dimensión espacial, social, cultural, política, laboral e económica. |
A6 |
Ter unha marcada orientación de servizo ao cliente. |
A7 |
Recoñecer os principais axentes turísticos. |
A13 |
Manexar técnicas de comunicación. |
A15 |
Traballar en inglés como lingua estranxeira. |
A29 |
Traballar en medios socioculturais diferentes. |
A33 |
Creatividade. |
A34 |
Iniciativa e espírito emprendedor. |
A35 |
Motivación por calidade. |
B1 |
Capacidade de análise e síntese. |
B2 |
Comunicación oral e escrita en lingua nativa. |
B3 |
Resolución de problemas. |
B4 |
Razoamento crítico. |
B5 |
Compromiso ético. |
B6 |
Aprendizaxe autónoma. |
B7 |
Adaptación a novas situacións. |
C1 |
Expresarse correctamente, tanto de forma oral coma escrita, nas linguas oficiais da comunidade autónoma. |
C2 |
Dominar a expresión e a comprensión de forma oral e escrita dun idioma estranxeiro. |
C3 |
Utilizar as ferramentas básicas das tecnoloxías da información e as comunicacións (TIC) necesarias para o exercicio da súa profesión e para a aprendizaxe ao longo da súa vida. |
C4 |
Desenvolverse para o exercicio dunha cidadanía aberta, culta, crítica, comprometida, democrática e solidaria, capaz de analizar a realidade, diagnosticar problemas, formular e implantar solucións baseadas no coñecemento e orientadas ao ben común. |
C5 |
Entender a importancia da cultura emprendedora e coñecer os medios ao alcance das persoas emprendedoras. |
C6 |
Valorar criticamente o coñecemento, a tecnoloxía e a información dispoñible para resolver os problemas cos que deben enfrontarse. |
C7 |
Asumir como profesional e cidadán a importancia da aprendizaxe ao longo da vida. |
C8 |
Valorar a importancia que ten a investigación, a innovación e o desenvolvemento tecnolóxico no avance socioeconómico e cultural da sociedade. |
Resultados de aprendizaxe |
Resultados de aprendizaxe |
Competencias / Resultados do título |
Comprender textos escritos e orais en lingua inglesa procedentes de diversas fontes e específicos do ámbito turístico. |
A1 A7 A13 A15 A29 A33 A34 A35
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7
|
C2 C4 C5 C7 C8
|
Expresar información en lingua inglesa, tanto a nivel escrito como oral, sobre temática específica do ámbito turístico, utilizando adecuadamente o vocabulario e as estruturas gramaticais necesarias estudadas previamente. |
A1 A6 A13 A15 A29 A33 A34 A35
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7
|
C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8
|
Dominar o vocabulario necesario e as estruturas gramaticais precisas para poder expresarse correctamente en lingua inglesa, tanto a nivel escrito como oral, en contextos propios do ámbito turístico. |
A1 A6 A13 A15 A29 A33 A34 A35
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7
|
C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8
|
Contidos |
Temas |
Subtemas |
An introduction to the language of Tourism |
Reasons for travel over the centuries and in contemporary society
Types of travel and tourist
The structure of the tourism industry - chain of distribution/supply services, etc.
Describing trends in Tourism (numbers, graphs, statistics) |
Gastronomy |
Culinary tourism
Describing dishes / menus to visitors
Gastronomy in Galicia |
Working with visitors |
Providing information about attractions and amenities.
Giving directions and practical information.
Describing monuments /sites of interest (built and environmental heritage)
Guided tours - working as a guide |
The persuasive language of tourism |
Writing and talking about a destination; the use of specific language (adjectives, verbs, collocations, etc.). |
Planificación |
Metodoloxías / probas |
Competencias / Resultados |
Horas lectivas (presenciais e virtuais) |
Horas traballo autónomo |
Horas totais |
Obradoiro |
A13 A15 A33 A34 A35 B1 B3 B4 B6 B7 C2 C3 C4 C6 C7 |
33 |
58 |
91 |
Proba oral |
A13 A15 A29 B1 B3 B4 B6 B7 C2 C3 C4 C6 C7 |
3 |
18 |
21 |
Lecturas |
A13 A15 B1 B3 B4 B6 C2 C4 C7 |
2 |
8 |
10 |
Proba mixta |
A1 A6 A13 A15 A29 B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 C2 C3 C4 C7 |
2 |
12 |
14 |
Análise de fontes documentais |
A13 A15 A29 B1 B3 B4 B6 B7 C2 C3 C4 C6 C7 |
2 |
10 |
12 |
|
Atención personalizada |
|
2 |
0 |
2 |
|
*Os datos que aparecen na táboa de planificación son de carácter orientativo, considerando a heteroxeneidade do alumnado |
Metodoloxías |
Metodoloxías |
Descrición |
Obradoiro |
Clases prácticas nas que o estudantado traballará en clase co material necesario e recibirá a información precisa para o desenvolvemento das súas habilidades comunicativas, tanto a nivel escrito como a nivel oral. |
Proba oral |
Actividades orais tanto improvisadas como guiadas que se realizarán ao longo do cuadrimestre para avaliar a habilidade comunicativa a nivel oral do estudantado, mellorar a fluidez e a expresión espontánea. |
Lecturas |
Lectura de artigos relacionados co sector turístico para discusión e debate en clase. |
Proba mixta |
Proba que se realizará ao final do cuadrimestre para avaliar a expresión escrita e a comprensión lectora dos estudantes ademáis do dominio de gramática, sintaxe e campos semánticos especializados. |
Análise de fontes documentais |
Exercicios y actividades basados en materiais audiovisuais |
Atención personalizada |
Metodoloxías
|
Proba oral |
Lecturas |
Obradoiro |
|
Descrición |
Tanto os talleres como as diversas presentacións orais conlevan unha atención personalizada segundo as necesidades de cada alumno. Ademais, os estudantes poderán solicitar consellos sobre a súa aprendizaxe autónoma. |
|
Avaliación |
Metodoloxías
|
Competencias / Resultados |
Descrición
|
Cualificación
|
Proba mixta |
A1 A6 A13 A15 A29 B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 C2 C3 C4 C7 |
Exame final escrito que consistirá en calquera combinación das seguintes tarefas:
exercicios de vocabulario, comprensión lectora, gramática, redacción, traducción e resumo. |
50 |
Proba oral |
A13 A15 A29 B1 B3 B4 B6 B7 C2 C3 C4 C6 C7 |
Avaliaráns exposicións/presentacións dentro y fora da aula relacionadas cos contidos da materia. |
30 |
Obradoiro |
A13 A15 A33 A34 A35 B1 B3 B4 B6 B7 C2 C3 C4 C6 C7 |
Avaliaránse tarefas / probas realizadas dentro e fora da aula
|
20 |
|
Observacións avaliación |
Todos os/as estudantes deberán participar obrigatoria e activamente nas clases presenciais, xa que se conciben como un recurso co que fomentar a súa implicación na adquisición e asimilación dos contidos. 1ª OPORTUNIDADE Os/As estudantes DEBEN aprobar (50%) todas e cada unha das seccións de avaliación (proba mixta, obradoiro, e proba/as oral/es) para superar a materia tanto na primeira como na segunda oportunidade. En caso de non superarse algunha das partes da avaliación, e aínda que a suma final das partes sexa maior de 5, a cualificación final da materia non será en ningún caso superior a un 4,5 sobre 10.
DISPENSA ACADÉMICA O/A alumno/a que teña dispensa académica recoñecida será evaluado/a seguindo as mesmas indicaciones que figuran no apartado da primeira oportunidade. O/A alumno/a terá que poñerse en contacto co/coa profesor/a tan pronto como teña concedida a dispensa. 2ª OPORTUNIDADE O mesmo sistema de avaliación será aplicado na segunda oportunidade que na primeira oportunidade, e os/as alumnos deberán facer de novo aquelas partes da materia na que non obtiron una califaciación de aprobado ou non se presentaron. No caso do taller, este consistirá dunha tarefa adicional que se incluirá na proba mixta objetiva/subxetiva (exame escrito). Isto será válido SO para as dúas oportunidades correspondentes ao presente ano académico.
Os/As alumnos da oportunidade adiantada terán que realizar un exame escrito (70%) e unha proba oral (30%).
Calificación de NON PRESENTADO/A Só se obterá a cualificación de NON PRESENTADO/A se non se participou en ningunha das actividades e tarefas que constitúen a avaliación da materia.
Implicacións da fraude académica na realización das probas ou actividades de avaliación: a realización fraudulenta das probas ou actividades de avaliación, unha vez comprobada, implicará directamente a cualificación de suspenso na convocatoria en que se cometa a falta e respecto da materia en que se cometese: o/a estudante será cualificado con “suspenso” (nota numérica 0) na convocatoria correspondente do curso académico, tanto se a comisión da falta se produce na primeira oportunidade como na segunda. Para isto, procederase a modificar a súa cualificación na acta de primeira oportunidade, se fose necesario.
Atención á diversidade: a materia poderá ser adaptada ao estudantado que precise da adopción de medidas encamiñadas ao apoio á diversidade (física, visual, auditiva, cognitiva, de aprendizaxe ou relacionada coa saúde mental). De ser o caso, deberán contactar, nos prazos oficiais estipulados de maneira previa a cada cuadrimestre académico, cos servizos dispoñíbeis na UDC, coa Unidade de Atención á Diversidade ( https://www.udc.es/cufie/ADI/apoioalumnado/); no seu defecto, coa Titora ADI da Facultade de Turismo. Perspectivade Xénero: Segundo se recolle nas distintas normativasde aplicación para a docencia universitaria deberase incorporar a perspectivade xénero nesta materia (usarase linguaxe non sexista, utilizarase bibliografíade autores/as de ambos sexos, propiciarase a intervención en clase de alumnos ealumnas...). Traballarase para identificar e modificar prexuízos e actitudes sexistas e influirase na contorna para modificalos e fomentar valores derespecto e igualdade. Deberanse detectar situacións de discriminación por razón de xénero e proporanse accións e medidas para corrixilas.
|
Recomendacións |
Materias que se recomenda ter cursado previamente |
|
Materias que se recomenda cursar simultaneamente |
|
Materias que continúan o temario |
Primeiro Idioma Moderno I: Inglés/662G01015 | Primeiro Idioma Moderno II: Inglés/662G01028 | Inglés no Contorno Profesional/662G01045 |
|
Observacións |
Aínda que non se trata dun curso de inglés xeral, o nivel sitúase no B2 do Marco Común Europeo de Referencia para as Linguas.
A adquisición de competencias en linguas estranxeiras require constancia, continuidade e autoaprendizaxe.
|
|