Identifying Data 2019/20
Subject (*) Management of Journalistic and Audiovisual Content Code 616531001
Study programme
Máster Universitario en Produción Xornalística e Audiovisual
Descriptors Cycle Period Year Type Credits
Official Master's Degree 1st four-month period
First Obligatory 4.5
Language
Spanish
Teaching method Face-to-face
Prerequisites
Department Humanidades
Socioloxía e Ciencias da Comunicación
Coordinador
Arrojo Baliña, María José
E-mail
maria.jose.arrojo@udc.es
Lecturers
Arrojo Baliña, María José
E-mail
maria.jose.arrojo@udc.es
Web
General description Comprensión do novo escenario dixital para a xestión de contidos informativos e de entretemento; contorna legal; estratexias de programación en canles xeneralistas e de pago; estratexias de posicionamento de contidos xornalísticos e de entretemento na contorna dixital; márketing dixital; análise de audiencia.

Study programme competencies
Code Study programme competences
A1 CE1. Conocer la gestión y administración de empresas audiovisuales
A2 CE2. Conocer la gestión y administración de empresas periodísticas
A6 CE6. Gestionar proyectos comunicativos digitales de informativos o de entretenimiento
A9 CE9 - Analizar y prever las tendencias de los mercados de informativos y de entretenimiento en el entorno digital
A10 CE10 - Conocer el marco legal y deontológico de los contenidos periodísticos y de entretenimiento
A12 CE12 - Desarrollar la capacidad innovadora y crítica en las empresas de comunicación, tanto informativas como de entretenimiento, en el entorno digital
A13 CE13 - Profundizar en el análisis de los productos periodísticos y de entretenimiento desde una perspectiva práctica e internacional
A14 CE14 - Adquirir las habilidades y aptitudes necesarias para entender las interdependencias de la comunicación digital
A16 CE16 - Planificar e implementar acciones de comunicación y generación de contenidos en redes sociales, para proyectos informativos y de entretenimiento
A18 CE18 - Incorporar habilidades creativas para la generación de contenidos y recursos en el entorno periodístico y audiovisual
B1 CB6 - Poseer y comprender conocimientos que aporten una base u oportunidad de ser originales en el desarrollo y/o aplicación de ideas, a menudo en un contexto de investigación
B2 CB7 - Que los estudiantes sepan aplicar los conocimientos adquiridos y su capacidad de resolución de problemas en entornos nuevos o poco conocidos dentro de contextos más amplios (o multidisciplinares) relacionados con su área de estudio
B9 CG6 - Valorar críticamente el conocimiento, la tecnología y la información disponibles para resolver problemas con los que deben enfrentarse
C3 CT5 - Desarrollar la capacidad de trabajar en equipos interdisciplinares o transdisciplinares, para ofrecer propuestas que contribuyan a un desarrollo sostenible ambiental, económico, político y social

Learning aims
Learning outcomes Study programme competences
Comprensión do novo escenario dixital para a xestión de contidos informativos e de entretemento. AJ1
AJ2
Coñecemento da contorna legal do sector. AJ10
Desenvolvemento de estratexias de programación en canles xeneralistas e de pago. AJ6
AJ9
AJ12
AJ13
AJ16
AJ18
BJ2
Implantación de estratexias de posicionamento de contidos xornalísticos e de entretemento na contorna dixital. AJ14
BJ1
BJ9
CJ3
Desenvolvemento de accións de márketing dixital. AJ6
AJ14
AJ16
AJ18
BJ2
BJ9
Estudo de análise de audiencias. AJ9

Contents
Topic Sub-topic
- Transformación do consumo
1. Introdución a Industria do audiovisual 2018.
2. Ordenamento do sector: Cadea de Valor.
3. O Audiovisual na era do Broadband. Da orixe aos nosos días.
4. Horizonte +2020.
- Novas contornas e novos contidos 1. Obxectivos, procesos e resultados na contorna dixital
2. Unha nova maneira de entendelomaudiovisual
2.1. Novos contidos
2.2. Novas maneiras de produción
2.3. Novas vías de distribución
2.4. Novos hábitos de consumo
- Contorna legal e industrial 1. Identificar que é calidade e que trazos defínena.
2. Requisitos necesarios para elaborar produtos de calidade en mercados altamente competitivos.
3. Vinculación entre a calidade á cultura de innovación permanente.
4. A calidade como ferramenta estratéxica para lograr unha vantaxe competitiva sustentable a longo prazo.
- Programación e audiencia 1. Modelos de consumo da TV.
2. Cambios no consumo, evolución do sector e motores do cambio.
3. O produto propio do pago: efectos sobre a TV en aberto e o espectador.
4. As estratexias da TV en aberto.
5. Contidos para competir.
6. Futuro para a TV en aberto.
- Márketing dixital 1. Plan de márketing: Etapas na realización do plan de márketing e integración do márketing dixital.
2. SEO e SEM: Introdución e exemplos.
3. Vídeo e móbil márketing: Introdución e exemplos.

Planning
Methodologies / tests Competencies Ordinary class hours Student’s personal work hours Total hours
Laboratory practice A1 A2 A6 A18 B2 C3 10.5 42 52.5
Supervised projects A1 A6 A9 A12 A18 9 36 45
Seminar A1 A2 A10 A12 A13 A14 A16 B1 B9 12 3 15
 
Personalized attention 0 0 0
 
(*)The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Methodologies
Methodologies Description
Laboratory practice Creación dun formulario en Google Forms sobre a temática do traballo fin de grao do alumno.
Supervised projects Deseño dun produto para liderar o entretemento nos próximos 10 anos.
Seminar Clases presenciais con profesionais de recoñecido prestixio nas que trasladan aos alumnos os contidos nucleares da materia.

Personalized attention
Methodologies
Laboratory practice
Supervised projects
Description
A atención personalizada que se describe para estas metodoloxías concíbese como momentos de traballo presencial co profesor para a atención e seguimento do traballo realizado por cada alumno. Implican unha participación obrigatoria para o alumnado. A forma e o momento en que se desenvolverá indicarase en relación a cada actividade ao longo do curso segundo o plan de traballo da materia.

Assessment
Methodologies Competencies Description Qualification
Laboratory practice A1 A2 A6 A18 B2 C3 En relación coas prácticas de laboratorio valorarase:
- Corrección dos textos segundo o Libro de Estilo.
- O manexo das ferramentas informáticas explicadas en clase.
- O tratamento dunha linguaxe propia do contexto disciplinar.
- A adecuación metodolóxica das propostas de traballo.
- A profundidade do contido.
50
Supervised projects A1 A6 A9 A12 A18 En relación cos traballos tutelados valorarase:
- A adecuación metodolóxica das propostas de traballo.
- A profundidade do contido.
- O dominio das aplicacións utilizadas na elaboración das propostas socioeducativas.
- O tratamento dunha linguaxe propia do contexto disciplinar.
- A utilización de fontes documentais complementarias e actuais.
- A presentación e a claridade da exposición.
50
 
Assessment comments

Sources of information
Basic
García de Castro, M. Información Audiovisual en el entorno digital, Tecnos, Madrid, 2014.

Peralta, M. Teleinformativos. La noticia digital en televisión, Editorial UOC, Barcelona, 2012.

Poveda, M. A. Periodismo televisivo, Centro de Estudios Financieros, Madrid, 2013.

Resano, H. La trastienda de un informativo. Alienta Editorial, Barcelona, 2016.

KOTLER PHILIP. (2017): Marketing, 16ª edición. Editorial: Addison-wesley.

CHARAN ASHOK. (2015): A Practitioner's Guide to Marketing Analytics and Research Methods. Ed: World Scientific.
 
SANTESMASES, M. (2010): Marketing: Conceptos y estrategias. Ed. Pirámide. 

Complementary

RECURSOS WEB

1. Marketing Directo http://www.marketingdirecto.com/

2. Instituto Nacional de Estadística http://www.ine.es/

3. Datacentric: www.datacentric.es

4. ONTSI: www.ontsi.red.es

5. IAB: www.iabspain.es


Recommendations
Subjects that it is recommended to have taken before

Subjects that are recommended to be taken simultaneously

Subjects that continue the syllabus

Other comments


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.