Datos Identificativos 2020/21
Asignatura (*) Tecnoloxía Pesqueira Código 631311606
Titulación
Licenciado en Máquinas Navais
Descriptores Ciclo Período Curso Tipo Créditos
1º e 2º Ciclo 1º cuadrimestre
Primeiro Segundo Optativa 3
Idioma
Castelán
Galego
Modalidade docente Presencial
Prerrequisitos
Departamento Enxeñaría Naval e Industrial
Coordinación
Correo electrónico
Profesorado
Correo electrónico
Web
Descrición xeral Esta asignatura está enfocada en general a todo lo relacionado con la pesca, fundalmentente a los buques más afines a las titulaciones impartidas en la escuela. Se pretende que el alumno adquiera unos conociemientos teórico-prácticos suficientes para poder abordar, si es de su interés, mayores cotas de conocimiento, a fin de poder dedicarse al mundo y al entorno de la pesca, tan importante en nuestra comunidad.
Plan de continxencia 1. Modificacións nos contidos

2. Metodoloxías
*Metodoloxías docentes que se manteñen

*Metodoloxías docentes que se modifican

3. Mecanismos de atención personalizada ao alumnado

4. Modificacións na avaliación

*Observacións de avaliación:

5. Modificacións da bibliografía ou webgrafía

Competencias do título
Código Competencias do título
A19 Regular, controlar, diagnosticar e supervisar sistemas e procesos, a nivel de xestión.
B15 Organizar, planificar e resolver problemas.

Resultados de aprendizaxe
Resultados de aprendizaxe Competencias do título
Regular, controlar, diagnosticar e supervisar sistemas e procesos, a nivel de xestión. A19
Organizar, planificar e resolver problemas B15

Contidos
Temas Subtemas
1. El Buque pesquero 1.1 Hidrodinámica del buque de pesca 1.2 Diferentes tipos de buques de pesa 1.3 Equipos de detección de pesca, navegación y comunicación 1.4 Equipos y accesorios de maniobra de las artes de pesca 1.6 Manipulación y regulación del pescado a bordo de los buques. 1.7 Manipuación y elaboración de la pesca en las factorías terrestres 1.8 Sistemas de conservación de los productios de la pesca a bordo de los buques
2. Artes y aparejos de pesca 2.1 Aparejos y otros 2.2 Redes y sus complementos 2.3 Distintos tipos de redes en función del tipo de pesca 2.4 Función de las puertas de arrastre 2.5 Distinos tipos de puertas de arrastre
3.Procedimiento de arrastre y otros 3.1 Buques de arrastre por el costado 3.2 Buques de arrastres por popa 3.3 Buques de arrastre a la pareja 3.4 Buques cerqueros 3.5 buques palangreros 3.6 Otros procedimientos de pesca
4. Productos de la pesca 4.1 Los peces 4.2 Causas de su descomposición 4.3 Composición del agua del mar 4.4 Conservación de la pesca fresca 4.5 Conservación de la pesca por congelación 4.6 Conservación de la pesca en salmuera 4.7 Conservación de la pesca por medio de la saalzón 4.8 Conservación por otros métodos
5. Clasifiación, inspeccion y reglamentos de aplciación 5.1 Certificados exigidos por las administraciones correspondientes 5.2 Inspecciones realizadas por el país de abanderamiento del buque 5.3 Seguros P&I 5.4 La pesca y el derecho internacional
6. Caladeros actuales de pesca y su evolución 6.1 Prospeciones pesqueras 6.2 Prácticas correspondientes

Planificación
Metodoloxías / probas Competencias Horas presenciais Horas non presenciais / traballo autónomo Horas totais
Proba mixta 5 50 55
 
Atención personalizada 20 0 20
 
*Os datos que aparecen na táboa de planificación son de carácter orientativo, considerando a heteroxeneidade do alumnado

Metodoloxías
Metodoloxías Descrición
Proba mixta El alumno debe responder a las cuestiones formuladas por el profesor.

Atención personalizada
Metodoloxías
Proba mixta
Descrición
El profesor estará disponible para la aclaración de dudas y preguntas posibles, acerca de cualquiera de las metodologías de la asignatura, en el horario de tutorías.

Avaliación
Metodoloxías Competencias Descrición Cualificación
Proba mixta Realización de una prueba excrita sobre los conocimientos adquiridos 100
 
Observacións avaliación

Fontes de información
Bibliografía básica (). Articulos de divulgación pesquera.
(). El empleo del frío en la industria de la alimentación. Reverte
(). Fao Catalogue of fishing gera designs. Fodd and agriculture organization of the United Nations by fishig news
(). Funamentos de pesca. Fondo editorial de la ingeniería naval
(). Hidrodinámica del buque de pesca. Canal de experiencias del pardo
Norberta Bernardo Belisio (1979). Peces marinos patgónicos. Subsecretaria argentina de pesca
(). Princpios de refrigeración. Comapañía Editorial Continental
(). Sociedad franco española de alambres y cables. SFEDAYC
(). Tecnlogía de los materiales industriales. Cedel
(). Teconlogía pesquera. Subsecretaria de la Marina Mercante

Bibliografía complementaria


Recomendacións
Materias que se recomenda ter cursado previamente
Tecnoloxía Pesqueira/631311606

Materias que se recomenda cursar simultaneamente

Materias que continúan o temario

Observacións


(*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías