Competencias do título |
Código
|
Competencias do título
|
A1 |
Comprender os principios do turismo: a súa dimensión espacial, social, cultural, política, laboral e económica. |
A6 |
Ter unha marcada orientación de servizo ao cliente. |
A13 |
Manexar técnicas de comunicación. |
A15 |
Traballar en inglés como lingua estranxeira. |
A16 |
Comunicarse de forma oral e escrita nunha segunda lingua estranxeira. |
A17 |
Comunicarse de forma oral e escrita nunha terceira lingua estranxeira. |
B1 |
Capacidade de análise e síntese. |
B2 |
Comunicación oral e escrita en lingua nativa. |
B3 |
Resolución de problemas. |
B4 |
Razoamento crítico. |
B5 |
Compromiso ético. |
B6 |
Aprendizaxe autónoma. |
B7 |
Adaptación a novas situacións. |
C1 |
Expresarse correctamente, tanto de forma oral coma escrita, nas linguas oficiais da comunidade autónoma. |
C2 |
Dominar a expresión e a comprensión de forma oral e escrita dun idioma estranxeiro. |
C3 |
Utilizar as ferramentas básicas das tecnoloxías da información e as comunicacións (TIC) necesarias para o exercicio da súa profesión e para a aprendizaxe ao longo da súa vida. |
C4 |
Desenvolverse para o exercicio dunha cidadanía aberta, culta, crítica, comprometida, democrática e solidaria, capaz de analizar a realidade, diagnosticar problemas, formular e implantar solucións baseadas no coñecemento e orientadas ao ben común. |
C5 |
Entender a importancia da cultura emprendedora e coñecer os medios ao alcance das persoas emprendedoras. |
C6 |
Valorar criticamente o coñecemento, a tecnoloxía e a información dispoñible para resolver os problemas cos que deben enfrontarse. |
C7 |
Asumir como profesional e cidadán a importancia da aprendizaxe ao longo da vida. |
C8 |
Valorar a importancia que ten a investigación, a innovación e o desenvolvemento tecnolóxico no avance socioeconómico e cultural da sociedade. |
Resultados de aprendizaxe |
Resultados de aprendizaxe |
Competencias do título |
Empregar a linguaxe especializada do turismo, facendo especial fincapé na hostalería.
|
A1 A6 A13 A15 A16 A17
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7
|
C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8
|
Presentar información e expresar opinións oralmente.
|
A1 A6 A13 A15
|
B1 B3 B4 B5 B6 B7
|
C2
|
Manexar e empregar estruturas gramaticais e formas e tempos verbais para asegurar unha comunicación correcta, comprensible e apto para unha contorna profesional. |
A13 A15
|
B1 B4 B6
|
C2 C3
|
Ler, comprender e usar o inglés académico. |
A1 A13 A15 A16
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7
|
C2 C3 C4
|
Ler, comprender, resumir e responder preguntas de forma oral e por escrito sobre textos auténticos e complexos relacionados coa industria do turismo. |
A1 A6 A13 A15 A16
|
B1 B3 B4 B5 B6 B7
|
C2 C3 C4 C5 C6 C7
|
Distinguir e usar rexistros formais e informais. |
A1 A6 A13 A15
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7
|
C1 C2 C3
|
Producir comunicacións relacionadas co mundo dos negocios e o turismo dun nivel aceptable no mundo laboral. |
A1 A6 A13 A15
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7
|
C2
|
Contidos |
Temas |
Subtemas |
Hotel branding |
Types of hotels: descriptions, locations, facilities and services, etc.
Current and future hotel trends-
Use of English: Review of common errors (grammar, syntax, spelling etc.)
Intonation
|
Effective business communications in the hotel and tourism industry
|
Customer service and guest satisfaction: responding to comments and complaints.
Written internal and external communications:
business plans and reports, stakeholder relations, customer relations.
1. Layout
2. Informal and formal language
3. Structure and organisation.
4. Communicative impact |
Running a tourism business |
1. Discussion of previous/future work experiences and/or internships.
2. Organising a hotel - talking about departments, employees, renovation, etc.
4. Discussion of workplace situations and work ethics issues.
Language skills: speaking, reading and listening. |
Academic English |
An introduction to the language of academic English.
Writing an abstract in English.
Punctuation.
|
Planificación |
Metodoloxías / probas |
Competencias |
Horas presenciais |
Horas non presenciais / traballo autónomo |
Horas totais |
Proba mixta |
A1 A6 A13 A15 B4 B6 B7 C2 C3 C7 |
2 |
13 |
15 |
Lecturas |
A1 A6 A13 A15 B4 B6 B7 C2 C3 C7 |
0 |
15 |
15 |
Discusión dirixida |
A1 A6 A13 A15 B1 B3 B4 B5 B6 B7 C2 C3 C7 |
4 |
10 |
14 |
Seminario |
A1 A6 A13 A15 A16 A17 B2 B4 B6 B7 C1 C2 C4 C5 C6 C7 C8 |
36 |
69 |
105 |
|
Atención personalizada |
|
1 |
0 |
1 |
|
*Os datos que aparecen na táboa de planificación son de carácter orientativo, considerando a heteroxeneidade do alumnado |
Metodoloxías |
Metodoloxías |
Descrición |
Proba mixta |
Exercicios escritos e orais
Exame / proba final |
Lecturas |
Exercicios de comprensión de lectura oral e escrita de materiais turísticos auténticos e complexos baseados na comprensión e terminoloxía, síntese e paráfrasis. |
Discusión dirixida |
Debates na clase e exercicios orais |
Seminario |
Clases teóricas e exercicios prácticos |
Atención personalizada |
Metodoloxías
|
Seminario |
Discusión dirixida |
|
Descrición |
As clases teñen un enfoque interactivo claro e por ende, é fundamental a participación activa dos alumnos. Isto inclúe as consultas para resolver as dificultades relacionadas con calquera das catro habilidades. Neste senso, anímase aos estudantes a formular estas preguntas tanto durante as clases como no horario de titorías, así como a través do foro da plataforma Moodle, correo electrónico e chamadas e chats de Teams. |
|
Avaliación |
Metodoloxías
|
Competencias |
Descrición
|
Cualificación
|
Seminario |
A1 A6 A13 A15 A16 A17 B2 B4 B6 B7 C1 C2 C4 C5 C6 C7 C8 |
Tarefas escritas para a avaliación continúa. Isto inclúe traballos e probas realizados nas aulas e durante o tempo de estudo autónomo. |
20 |
Proba mixta |
A1 A6 A13 A15 B4 B6 B7 C2 C3 C7 |
Proba escrita consistente en calquera combinación das seguintes tarefas: textos para a comprensión lectora; resumos, redaccións; exercicios de uso do inglés e da materia impartida nas aulas. |
50 |
Discusión dirixida |
A1 A6 A13 A15 B1 B3 B4 B5 B6 B7 C2 C3 C7 |
Os/as alumnos/as participarán en varios debates en grupos. Avaliaranse as súas habilidades de comunicación e a súa capacidade para manter unha conversa, ademáís da súa capacidade de expresión según o nivel establecido para esta materia, debendo demostrar unha adecuada corrección gramatical, sintáctica, pronuncia/entonación e uso da correcta terminoloxía.
|
30 |
|
Observacións avaliación |
Todos os/as estudantes deberán participar obrigatoria e activamente nas clases presenciais, xa que se conciben como un recurso co que fomentar a súa implicación na adquisición e asimilación dos contidos. 1ª OPORTUNIDADE Os/as estudantes DEBEN aprobar (50%) todas as seccións de avaliación (proba mixta, obradoiro, e discusión dirixida) para superar a materia tanto na primeira como na segunda oportunidade. En caso de non superarse algunha das partes da avaliación, e aínda que a suma final das partes sexa maior de 5, a cualificación final da materia non será en ningún caso superior a un 4,5 sobre 10. DISPENSA ACADÉMICA O/a alumno/a que teña dispensa académica recoñecida será evaluado seguindo as mesmas indicaciones que figuran no apartado da primeira oportunidade. O/a alumno/a terá que poñerse en contacto co profesor /coa profesora tan pronto como teña concedida a dispensa.
2ª OPORTUNIDADE O mesmo sistema de avaliación será aplicado na segunda oportunidade que na primeira oportunidade, e os/as alumnos/as deberán facer de novo aquelas partes da materia na que non obtiron unha califaciación de aprobado ou non se presentaron. No caso do taller, este consistirá nunha tarefa adicional que se incluirá na proba mixta objetiva/subxetiva (exame escrito).
Isto será válido SO para as dúasoportunidades correspondentes ao presente ano académico.
Oportunidade adiantada Os/as alumnos/as da oportunidade adiantada terán que realizar un exame escrito (70%) e unha proba oral (30%).
Calificación de NON PRESENTADO/A Só se obterá a cualificación de NON PRESENTADO/A se non se participou en ningunha das actividades e tarefas que constitúen a avaliación da materia.
Honradez académica/implicación de plaxio Ao/á alumno/a que incorra en fraude académica aplicaráselle a sanción correspondente recollida no regulamento disciplinar do estudantado da UDC (art. 11, apartado 4. b)). Regulamento disciplinar do estudantado da UDC (Artigo 11, apartado 4 b) Cualificació nde suspenso na convocatoria na que se cometa a falta de respecto da materia enque se cometese: o/a estudante será cualificado con “suspenso” (nota numérica0) na convocatoria correspondente do curso académico, tanto se a comisión dafalta prodúcese na primeira oportunidade como na segunda. Para isto procederasea modificar a súa cualificación na acta da primeira oportunidade, fósesenecesario.
Atención á diversidade A materia poderá ser adaptada aoestudantado que precise da adopción de medidas encamiñadas ao apoio ádiversidade (física, visual, auditiva, cognitiva, de aprendizaxe ou relacionadacoa saúde mental). De ser o caso, deberán contactar cos servizos dispoñíbeis naUDC/no Centro: nos prazos oficiais estipulados de maneira previa a cadacuadrimestre académico, coa Unidade de Atención á Diversidade ( https://www.udc.es/cufie/ADI/apoioalumnado/);no seu defecto, coa Titora ADI da Facultade de Turismo, dentro do periodoestipulada para cada sesión.
Perspectiva de xénero Segundo se recolle nas distintas normativas de aplicación para a docencia universitaria deberase incorporar a perspectiva de xénero nesta materia (usarase linguaxe non sexista, utilizarase bibliografía de autores/as de ambos sexos, propiciarase a intervención en clase de alumnos e alumnas...). Traballarase para identificar e modificar prexuízos e actitudes sexistas e influirase na contorna para modificalos e fomentar valores derespecto e igualdade. No caso de detectar situacións de discriminación por razón de xénero, proporanse accións e medidas para corrixilas.
|
Recomendacións |
Materias que se recomenda ter cursado previamente |
Idioma Moderno: Inglés/662G01006 | Primeiro Idioma Moderno I: Inglés/662G01015 |
|
Materias que se recomenda cursar simultaneamente |
|
Materias que continúan o temario |
Inglés no Contorno Profesional/662G01045 |
|
Observacións |
Os estudantes deben lembrar que esta materia está enfocada ao ensino do inglés con finses pecíficos e, polo tanto, NON é un curso xeral de inglés. Así mesmo, os estudantes deben ter en conta que estudar unha lingua require perseveranza e continuidade ao longo do tempo. |
|