Vista para imprimir Exportar a pdf
Datos Identificativos 2024/25
Asignatura (*) Nanotecnoloxía na Industria Alimentaria Código 610G04044
Titulación
Grao en Nanociencia e Nanotecnoloxía
Descriptores Ciclo Período Curso Tipo Créditos
Grao 2º cuadrimestre
Cuarto Optativa 4.5
Idioma
Castelán
Galego
Inglés
Modalidade docente Presencial
Prerrequisitos
Departamento Bioloxía
Química
Coordinación
Saavedra Bouza, Almudena
Correo electrónico
almudena.saavedra@udc.es
Profesorado
De Castro De Antonio, María Eugenia
Del Castillo Busto, Estela
Saavedra Bouza, Almudena
Correo electrónico
m.decastro@udc.es
estela.delcastillo@udc.es
almudena.saavedra@udc.es
Web
Descrición xeral A nanotecnoloxía no mundo da alimentación ten a súa aplicación en áreas como a calidade e seguridade alimentaria, o desenvolvemento de novos produtos e o envasado. A formación de nanopartículas, nanoemulsiones e nanocápsulas mellorará o valor nutricional dos produtos e mellorará a súa absorción no organismo, de maneira que aumenta a biodisponibilidad e dispersión dos nutrientes de interese. A materia Nanotecnoloxía na Industria Alimentaria é fundamental para adquirir os coñecementos básicos e coñecer as diferentes técnicas utilizadas na industria alimentaria a escala nanométrica, así como adquirir os coñecementos de seguridade e calidade alimentaria.
(*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías