Mestrado Universitario en Biotecnoloxía Avanzada |
Asignaturas |
Biotecnología alimentaria |
Resultados de aprendizaje |
|
|
Datos Identificativos | 2015/16 | |||||||||||||
Asignatura | Biotecnología alimentaria | Código | 610475301 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Periodo | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Máster Oficial | 2º cuatrimestre |
Primero | Optativa | 3 | ||||||||||
|
Resultados de aprendizaje | Competencias / Resultados del título | ||
1.-Coñecer as características das materias primas empreadas na producción microbiana de alimentos | AM21 |
||
2.-Coñecer o uso da biomasa microbiana como suplemento de dietas e piensos, os microorganismos utilizados e os procesos de producción | AM21 AM22 |
||
3.-Coñecer a estructura e control dos procesos industriais de producción de alimentos mediante microorganismos | AM22 |
||
4.-Coñecer a diversidade de microorganismos utilizados para a producción de alimentos, os seus hábitats e as súas características metabólicas | AM21 |
||
5.-Coñecer e saber utilizar os criterios de selección das cepas microbianas empregadas para a producción de alimentos así como a mellora xenética das mesmas, en función do tipo de alimento e do proceso | AM21 AM22 |
||
6.-Coñecer as distintas enzimas e aditivos de interés alimentario producidos por microorganismos, os procesos de producción e as súas principais aplicacións na industria dos alimentos | AM21 AM22 |
||
7.-Entender o interese, as vantaxes e a necesidade de traballar en equipos multidisciplinais, organizando e planificando adecuadamente os recursos, dentro do ámbito da Biotecnoloxía alimentaria e promover dito traballo | BM2 BM9 |
||
8.-Promover, dentro da industria alimentaria, o traballo respetuoso co medio ambiente e cos organismos que o integran | BM10 BM11 |
||
9.-Promover a capacidade de aprendizaxe autónoma, de liderazgo, a adaptación a novas situacións, así como a sensibilidade pola calidade e o respecto polo medio ambiente no eido da Biotecnoloxía alimentaria | BM12 BM13 BM14 BM15 |
||
10.-Promover a capacidade de xestión da información relacionada coa Biotecnoloxía alimentaria e a transmisión e comunicación eficaz da mesma | BM1 BM3 BM6 BM7 BM8 |
||
11.-Promover a capacidade para identificar problemas e buscar solucións, así como para planificar e elaborar estudios técnicos dentro do ámbito da Biotecnoloxía alimentaria | BM4 BM5 |
|