Guía DocenteCurso Facultade de Ciencias |
Mestrado Universitario en Biotecnoloxía Avanzada |
Asignaturas |
Análise de alimentos, seguridade alimentaria e trazabilidade |
Resultados de aprendizaxe |
|
|
Datos Identificativos | 2015/16 | |||||||||||||
Asignatura | Análise de alimentos, seguridade alimentaria e trazabilidade | Código | 610475302 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Mestrado Oficial | 2º cuadrimestre |
Primeiro | Optativa | 3 | ||||||||||
|
Resultados de aprendizaxe | Competencias / Resultados do título | ||
1. Coñecer as principais alteracións e/ou riscos sanitarios asociados á presencia de microorganismos, parasitos e substancias químicas en alimentos. | AM23 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM9 BM11 BM13 |
|
2. Coñecer os conceptos definitorios dos contaminantes ou tóxicos naturais e antropoxénicos dos alimentos según a sua orixe e producción metabólica primaria ou secundaria. | AM23 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM9 BM11 BM13 |
|
3. Coñecer os principais aspectos epidemiolóxicos relacionados coa transmisión alimentaria de patóxenos humanos así como as rutas a través das cales os contaminantes químicos poden chegar ao ser humano e os niveis aos cales producen toxicidade. | AM23 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM9 BM11 BM13 |
|
4. Coñecer a resistencia dos diversos microorganismos e parasitos fronte os principais métodos de procesado e conservación dos alimentos. | AM22 AM23 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM11 BM13 |
|
5. Coñecer, valorar e adquirir destrezas e habilidades en relación coa metodoloxía analítica máis avanzada empregada na detección, caracterización e/ou cuantificación de microorganismos, parasitos e substancias tóxicas presentes en alimentos | AM23 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM9 BM11 BM13 |
|
6. Coñecer as bases para a avaliación, xestión e comunicación dos riscos alimentarios. | AM18 AM22 AM25 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM9 BM11 BM13 |
|
7. Coñecer e manexar os protocolos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias alimentarias. | AM12 AM22 AM25 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM9 BM11 BM13 |
|
8. Manexar a lexislación básica relacionada co control dos riscos biolóxicos e químicos na industria alimentaria. | AM18 AM19 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM11 BM13 |
|
9. Entender o interese, as vantaxes e a necesidade de traballar en equipos multidisciplinais, organizando e planificando adecuadamente os recursos, no que se refire a hixiene e seguridade alimentaria, e promover dito traballo | AM22 AM25 |
BM1 BM2 BM3 BM6 BM7 BM9 BM11 BM13 |
|
10. Promover o uso de metodoloxías analíticas respetuosas co medio ambiente e cos organismos que o integran, e o razoamento crítico e a ética profesional no campo da hixiene e seguridade alimentaria | AM18 AM19 AM23 |
BM10 BM11 BM15 |
|
11. Promover a capacidade de liderado, de aprendizaxe autónoma e de adaptación a novas situacións, e entender a importancia da coordinación no campo do análise e xestión dos riscos alimentarios e da seguridade alimentaria e trazabilidade | AM23 AM25 |
BM12 BM13 BM14 |
|
12. Promover a capacidade de xestión da información relacionada coa hixiene e seguridade alimentaria e a transmisión e comunicación eficaz da mesma | AM18 AM19 AM22 AM23 AM25 |
BM1 BM3 BM6 BM7 BM8 |
|
13. Promover a capacidade para identificar problemas e buscar solucións así como para planificar e elaborar estudios técnicos dentro do ámbito da hixiene e seguridade alimentaria | AM22 AM23 AM25 |
BM4 BM5 |
|