Teaching GuideTerm Faculty of Science |
Mestrado Universitario en Biotecnoloxía Avanzada |
Subjects |
Análise de alimentos, seguridade alimentaria e trazabilidade |
Learning aims |
|
|
Identifying Data | 2015/16 | |||||||||||||
Subject | Análise de alimentos, seguridade alimentaria e trazabilidade | Code | 610475302 | |||||||||||
Study programme |
|
|||||||||||||
Descriptors | Cycle | Period | Year | Type | Credits | |||||||||
Official Master's Degree | 2nd four-month period |
First | Optativa | 3 | ||||||||||
|
Learning outcomes | Study programme competences / results | ||
1. Coñecer as principais alteracións e/ou riscos sanitarios asociados á presencia de microorganismos, parasitos e substancias químicas en alimentos. | AC23 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC9 BC11 BC13 |
|
2. Coñecer os conceptos definitorios dos contaminantes ou tóxicos naturais e antropoxénicos dos alimentos según a sua orixe e producción metabólica primaria ou secundaria. | AC23 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC9 BC11 BC13 |
|
3. Coñecer os principais aspectos epidemiolóxicos relacionados coa transmisión alimentaria de patóxenos humanos así como as rutas a través das cales os contaminantes químicos poden chegar ao ser humano e os niveis aos cales producen toxicidade. | AC23 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC9 BC11 BC13 |
|
4. Coñecer a resistencia dos diversos microorganismos e parasitos fronte os principais métodos de procesado e conservación dos alimentos. | AC22 AC23 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC11 BC13 |
|
5. Coñecer, valorar e adquirir destrezas e habilidades en relación coa metodoloxía analítica máis avanzada empregada na detección, caracterización e/ou cuantificación de microorganismos, parasitos e substancias tóxicas presentes en alimentos | AC23 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC9 BC11 BC13 |
|
6. Coñecer as bases para a avaliación, xestión e comunicación dos riscos alimentarios. | AC18 AC22 AC25 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC9 BC11 BC13 |
|
7. Coñecer e manexar os protocolos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias alimentarias. | AC12 AC22 AC25 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC9 BC11 BC13 |
|
8. Manexar a lexislación básica relacionada co control dos riscos biolóxicos e químicos na industria alimentaria. | AC18 AC19 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC11 BC13 |
|
9. Entender o interese, as vantaxes e a necesidade de traballar en equipos multidisciplinais, organizando e planificando adecuadamente os recursos, no que se refire a hixiene e seguridade alimentaria, e promover dito traballo | AC22 AC25 |
BC1 BC2 BC3 BC6 BC7 BC9 BC11 BC13 |
|
10. Promover o uso de metodoloxías analíticas respetuosas co medio ambiente e cos organismos que o integran, e o razoamento crítico e a ética profesional no campo da hixiene e seguridade alimentaria | AC18 AC19 AC23 |
BC10 BC11 BC15 |
|
11. Promover a capacidade de liderado, de aprendizaxe autónoma e de adaptación a novas situacións, e entender a importancia da coordinación no campo do análise e xestión dos riscos alimentarios e da seguridade alimentaria e trazabilidade | AC23 AC25 |
BC12 BC13 BC14 |
|
12. Promover a capacidade de xestión da información relacionada coa hixiene e seguridade alimentaria e a transmisión e comunicación eficaz da mesma | AC18 AC19 AC22 AC23 AC25 |
BC1 BC3 BC6 BC7 BC8 |
|
13. Promover a capacidade para identificar problemas e buscar solucións así como para planificar e elaborar estudios técnicos dentro do ámbito da hixiene e seguridade alimentaria | AC22 AC23 AC25 |
BC4 BC5 |
|