Teaching GuideTerm University College of Nursing (C) |
Grao en Enfermaría |
Subjects |
Nutrición |
Learning aims |
Identifying Data | 2015/16 | |||||||||||||
Subject | Nutrición | Code | 661G01009 | |||||||||||
Study programme |
|
|||||||||||||
Descriptors | Cycle | Period | Year | Type | Credits | |||||||||
Graduate | 1st four-month period |
Second | FB | 6 | ||||||||||
|
Learning outcomes | Study programme competences / results | ||
Describir os diferentes grupos de alimentos e as súas características nutricionais | A8 |
B1 B2 B4 B9 |
C1 |
Describir as modificacións das necesidades nutricionaos nas diferentes etapas do ciclo vital | A7 A8 A9 |
B2 B4 B9 B13 |
C1 C6 C7 C9 C10 |
Identificar as técnicas, guías e procedementos do diagnóstico nutricional e realizar a valoración do estado nutricional | A7 A8 A9 |
B1 B2 B4 B9 B13 B15 |
C1 C6 C7 |
Describir as bases fisiológicas e fisiopatológicas da nutrición nas persoas sanas e nas enfermas | A7 A8 A9 |
B1 B4 |
C1 C6 C7 |
Describir os principios básicos da dietética aplicada a nivel terapéutico e para utilizar os códigos das dietas | A7 A8 A9 |
B1 B2 B4 B9 B13 B15 |
C1 C6 C7 C9 C10 |
Identificar as indicacións, vías da administración e complicación da nutrición enteral e parenteral, así coma describir os coidados de enfermaría necesarios | A7 A8 A9 |
B1 B2 B4 B9 B13 B15 |
C1 C6 C7 C9 C10 |
|