Guía DocenteCurso Escola Universitaria de Turismo |
Grao en Turismo |
Asignaturas |
Análise de Estados Financeiros |
Contidos |
|
|
Datos Identificativos | 2015/16 | |||||||||||||
Asignatura | Análise de Estados Financeiros | Código | 662G01027 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grao | 1º cuadrimestre |
Terceiro | Obrigatoria | 6 | ||||||||||
|
Temas | Subtemas |
TEMA 1. INTRODUCCIÓN Á ANÁLISE DE ESTADOS FINANCEIROS | 1.1. CONCEPTO E OBXECTIVOS DA ANÁLISE DE ESTADOS FINANCEIROS. 1.2. OS PROBLEMAS DAS EMPRESAS E AS SÚAS CAUSAS. 1.3. ANÁLISE E DIAGNÓSTICO EMPRESARIAL. 1.4. DATOS COMPLEMENTARIOS Á ANÁLISISE DE ESTADOS FINANCEIROS. 1.5. LIMITACIÓNS DA ANÁLISE. |
TEMA 2. ESTADOS FINANCEIROS | 2.1. BALANCE DE SITUACIÓN. 2.2. A CONTA DE PERDAS E GAÑOS. 2.3. ESTADO DE CAMBIOS NO PATRIMONIO NETO. 2.4. ESTADO DE FLUXOS DE EFECTIVO. 2.5. MEMORIA, INFORME DE XESTIÓN E INFORME DE AUDITORÍA DE CONTAS. 2.6. MANIPULACIÓNS CONTABLES E MAQUILLAXE DE CONTAS ANUAIS. |
TEMA 3. ANÁLISE DO BALANCE DE SITUACIÓN | 3.1. OBXECTIVOS E ASPECTOS PREVIOS. 3.2. ESTRUCTURA DO BALANCE IDEAL. 3.3. CONCEPTO E USO DE RATIOS. 3.4. PRINCIPAIS RATIOS PARA ANALIZAR BALANCES. 3.5. O PODER PREDICTIVO DAS RATIOS. |
TEMA 4. ANÁLISE DA CONTA DE PERDAS E GAÑOS | 4.1. OBXECTIVOS DA ANÁLISE. 4.2. ANÁLISE DA MARXE POR PRODUCTOS. 4.3. CÁLCULO DO UMBRAL DE RENDIBILIDADE. 4.4. ANÁLISE DOS GASTOS. 4.5. ANÁLISE DA PRODUCTIVIDADE, DA EFICACIA E DA EFICIENCIA. 4.6. EVALUACIÓN DO NIVEL DE CALIDADE. |
TEMA 5. RENDIBILIDADE, AUTOFINANCIACIÓN E CRECEMENTO. FONDO DE MANIOBRA | 5.1. ESTUDO DA RENDIBILIDADE. 5.2. APALANCAMENTO FINANCEIRO. 5.3. AUTOFINANCIACIÓN. 5.4. CRECEMENTO DA EMPRESA: CAPACIDADE E TIPOLOXÍA. 5.5. CONCEPTO E IMPORTANCIA DO FONDO DE MANIOBRA. 5.6. AS NECESIDADES DE FONDO DE MANIOBRA. |
|