Teaching GuideTerm Faculty of Philology |
Grao en Inglés: Estudos Lingüísticos e Literarios |
Subjects |
Idioma Moderno 2: Francés |
Contents |
|
|
Identifying Data | 2016/17 | |||||||||||||
Subject | Idioma Moderno 2: Francés | Code | 613G03029 | |||||||||||
Study programme |
|
|||||||||||||
Descriptors | Cycle | Period | Year | Type | Credits | |||||||||
Graduate | 1st four-month period |
Third | Optativa | 4.5 | ||||||||||
|
Topic | Sub-topic |
A. Gramática |
1. O verbo. Os tempos simples e compostos (indicativo, condicional, imperativo). A conxugación pronominal. A negación das formas verbais. Uso dos auxiliares e casos xerais de concordancia do participio co suxeito e co complemento directo. 2. A interrogación e a negación. 3. Comparativos e superlativos. 4. Os pronomes persoais: o pronome "on"; complemento directo; complemento indirecto; "en"; "y". Colocación e orde. 5. Os pronomes relativos "qui", "que", "où", "lequel", "dont". 6. Os adxectivos e os pronomes demostrativos. Uso con “de” e cos pronomes relativos. 7. A expresión da condición e da hipótese. 8. O subxuntivo. |
B. Obxectivos comunicativos | 1. Describir persoas, obxectos, lugares. 2. Expresar, comparar e opor cualidades, cantidades e feitos. 3. Narrar experiencias. 4. As relacións sociais: convencións e comportamentos en contextos formais e informais. 5. Expresar opinións e sentimentos. 6. Expresar gustos e preferencias (e contrarios). Aprobar e rexeitar. 7. Facer propostas e suxestións. Reaccionar ante suxestións. 8. Facer proxectos e hipóteses. |
C. Léxico | 1. A vivenda, o fogar, o contorno. 2. Viaxes e transportes públicos e privados. 3. A natureza e o medio ambiente. 4. A moda. 5. Alimentación e gastronomía. 6. Os obxectos: forma, materia, textura, cor. 7. O corpo, a saúde e os coidados físicos. 8. A vida emocional, afectiva e sexual. |
|