Guía DocenteCurso Escola Técnica Superior de Náutica e Máquinas |
Grao en Tecnoloxías Mariñas |
Asignaturas |
Técnicas de Frío e Aire acondicionado |
Resultados de aprendizaxe |
Datos Identificativos | 2017/18 | |||||||||||||
Asignatura | Técnicas de Frío e Aire acondicionado | Código | 631G02355 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grao | 1º cuadrimestre |
Terceiro | Obrigatoria | 6 | ||||||||||
|
Resultados de aprendizaxe | Competencias / Resultados do título | ||
Realizar eficazmente a operación e o mantemento das instalacións de climatización e refrixeración dos buques civís. Será capaz de analizar e optimizar os parámetros de funcionamento das instalacións. Usar e identificar os subsistemas das instalacións frigoríficas e de Aire Acondicionado. Realizar o balance térmico das instalacións frigoríficas e de climatización. Seleccionar os equipos necesarios para o deseño de instalacións de climatización e refrixeración dos buques civís. Manexar as ferramentas informáticas para o cálculo de instalacións. Coñecer a normativa aplicable ás instalacións frigoríficas e de climatización dos buques. Coñecer e aplicar as técnicas que permitan aumentar o aforro enerxético de as instalacións frigoríficas e de climatización dos buques. Coñecer as instalacións frigoríficas de refrixeración dos buques pesqueiros. Coñecer as instalacións de conxelación dos buques pesqueiros de altura. Coñecer as instalacións de relicuación dos buques LPG. Coñecer as instalacións de relicuación dos buques LNG. Coñecer os distintos fluídos frigoríficos e seleccionar o máis conveniente segundo o tipo de instalación, tendo en conta o impacto ambiental. Avaliar o impacto ambiental producido polas instalacións frigoríficas e de aire acondicionado utilizadas a bordo dos buques. Coñecer as técnicas de conservación de produtos perecedoiros polo frío. Coñecer as técnicas de refrixeración e conxelación utilizadas no transporte marítimo de produtos perecedoiros. | A1 A2 A3 A4 A7 A8 A21 A22 A23 A26 A29 A30 A31 A34 A38 A45 A46 A48 A50 A58 |
B1 B2 B3 B4 B5 B8 B9 B10 B11 |
C6 C10 C11 C12 C13 |
|