Mestrado Universitario en Biotecnoloxía Avanzada |
Asignaturas |
Análisis de alimentos. seguridad alimentaria y trazabilidad |
Contenidos |
|
|
Datos Identificativos | 2017/18 | |||||||||||||
Asignatura | Análisis de alimentos. seguridad alimentaria y trazabilidad | Código | 610475302 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Periodo | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Máster Oficial | 2º cuatrimestre |
Primero | Optativa | 3 | ||||||||||
|
Tema | Subtema |
Tema 1 | Alteracións alimentarias causadas por microorganismos e parasitos |
Tema 2 | Microorganismos e parasitos de interese sanitario transmitidos polos alimentos |
Tema 3 | Métodos de detección de microorganismos e parasitos en mostras alimentarias. |
Tema 4 | Contaminantes de alimentos: Clasificación e efectos sobre a saúde |
Tema 5 | Contaminantes inorgánicos: Métodos de análisis |
Tema 6 | Contaminantes orgánicos (naturais e antropoxénicos): Métodos de análisis |
Tema 7 | Evaluación de riscos alimentarios e control de puntos críticos. |
Tema 8 | Trazabilidade durante o proceso de producción e distribución dos alimentos |
|