Teaching GuideTerm University College of Physiotherapy |
Grao en Fisioterapia |
Subjects |
NUTRITION AND PHYSIOTHERAPY |
Contents |
|
|
Identifying Data | 2017/18 | |||||||||||||
Subject | NUTRITION AND PHYSIOTHERAPY | Code | 651G01026 | |||||||||||
Study programme |
|
|||||||||||||
Descriptors | Cycle | Period | Year | Type | Credits | |||||||||
Graduate | 1st four-month period |
Third | Optativa | 6 | ||||||||||
|
Topic | Sub-topic |
Unidade temática I. Principios da nutrición aplicados á patoloxía musculoesquelética. |
Conceptos básicos en nutrición. Pirámides de alimentación. Macronutrintes. Repercusión no sistema musculoesquelético. Micronutrintes. Repercusión no sistema musculoesquelético. Outros nutrintes, aditivos e contaminantes. |
Unidade temática 2. Alimentación e fisioterapia nos trastornos viscerais, inflamación e inmunidade. | Alimentación e inmunidade. Repercusión en procesos susceptibles de tratamento de fisioterapia. Inflamación e nutrición. Control da inflamación a través da alimentación en procesos susceptibles de tratamento de fisioterapia. Alimentación en patoloxía funcional dixestiva. Alimentación axeitada para previr e mellorar alteracións hormonais. |
Unidade temática 3. Prevención da enfermidade, da lesión e optimización da recuperación funcional a través da nutrición. | Alimentación en patoloxía tendinosa e ligamentaria. Alimentación en patoloxía muscular. Alimentación en patoloxía ósea. Alimentación en patoloxía reumatolóxica. Alimentación en patoloxía cardio-respiratoria. Alimentación en patoloxía neurolóxica e neurodexenerativa. Alimentación na diabete e outras patoloxías metabólicas. Obesidade. Alimentación saudable durante o embarazo, a lactancia e a menopausia. Alimentación na actividade física e deportiva. |
Unidade temática 4. Fisioterapia nos trastornos da conduta alimentaria. | Introdución aos trastornos da conduta alimentaria (TCA). Fisioterapia nos TCA. |
|