Guía DocenteCurso Escola Politécnica Superior |
Mestrado Universitario en Enxeñaría Naval e Oceánica (plan 2012) |
Asignaturas |
Tecnoloxía pesqueira e da acuicultura |
Contidos |
|
|
Datos Identificativos | 2017/18 | |||||||||||||
Asignatura | Tecnoloxía pesqueira e da acuicultura | Código | 730496010 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Mestrado Oficial | 2º cuadrimestre |
Primeiro | Obrigatoria | 4.5 | ||||||||||
|
Temas | Subtemas |
Os bloques e temas seguintes desarrollan os contidos establecidos na ficha da Memoria de Verificación. | A importancia económica e social do sector pesqueiro. O hábitat marino co comportamento e modelos das poboacións. Sistemas de pesca as suas artes e enxeñaría dos mesmos. Buques de pesca e as suas manobras, cálculo para izado de copo. Tipos de conservación a bordo e almacéns frigoríficos en terra. Acuicultura a súa importancia actual, instalacións, deseño y equipamento |
Regulación pesqueira | Principos básicos de bioloxía e ámbito mariño Dinámica de poboacións Buques e caladoiros Artes de pesca e selectividade Parámetros fundamentais en pesqueiras Rendemento e esforzo pesqueiro Ordenación pesqueira Aspectos económicos de regulación pesqueira |
Metodoloxías de pesca | Sistemas artesanais Sistemas pasivos (Cana, corricán, poteras, redes, trampas, palangres) Sistemas activos (Cerco e arrastre) |
Necesidades e deseño dos buque | Buques baleeiros Buques cañeros Buques á cacea Buques naseros Buques palangreiros Buques para redes Buques arrastreiros Buques cerqueros Buques híbridos |
Lances de pesca. Necesidades de servizos a bordo. | Con dragas Con liñas Con corricán Con redes Con trampas Con palangres De cerco De arrastre |
Deseño artes e equipos de pesca | Fibras, cables e cabos Deseño de panos Deseño de arte de arrastre. Ensaios con modelos. Carretes de cable e tambores de rede. Cálculo e deseño. Análise de necesidades e adaptación dos aparellos a diferentes caladoiros. |
Acuicultura | Instalacións acuicultura |
Refrixeración | Bodegas refrixeradas. |
|