Teaching GuideTerm University College of Tourism |
Grao en Turismo |
Subjects |
Hospitality and Catering I |
Contents |
|
|
Identifying Data | 2018/19 | |||||||||||||
Subject | Hospitality and Catering I | Code | 662G01014 | |||||||||||
Study programme |
|
|||||||||||||
Descriptors | Cycle | Period | Year | Type | Credits | |||||||||
Graduate | 1st four-month period |
Second | Obligatory | 6 | ||||||||||
|
Topic | Sub-topic |
TEMA 1.- A Empresa Turística: Introdución | 1.1.- O aloxamento e a restauración como servizos turísticos |
TEMA 2.- A HOTELERÍA ESPAÑOLA | 2.1.- Evolución histórica do Turismo e a Hotelería en España 2.2.- Estrutura hoteleira en España e Galicia 2.3.- A Hotelería Española e Galega ante o século XXI 2.4.- Sistemas de Explotación |
TEMA 3.- DIVERSOS TIPOS DE ALOXAMENTO TURÍSTICO. GALICIA. | 3.1.- Hoteis e Hoteis Residencia 3.2.- Pensións 3.3.- Establecementos hoteleiros especiais 3.4.- Establecementos Extra-Hoteleiros: Apartamentos Turísticos, Cámpings, Cidade de Vacacións, outros Aloxamentos 3.5.- Turismo Rural: xeneralidades. Galicia |
TEMA 4.- XENERALIDADES DA INDUSTRIA HOTELEIRA ESPAÑOLA E GALEGA | 4.1.- Xeneralidades da Industria Hoteleira 4.2.- A súa regulamentación. Galicia 4.3.- Prezos e Tarifas: Lexislación aplicable |
TEMA 5.- DEPARTAMENTOS OPERACIONAIS NUN ESTABLECEMENTO HOTELEIRO | 5.1.- Área de Aloxamento: 5.1.1.- Recepción 5.1.2.- Conserxaría 5.1.3.- Pisos 5.1.4.- Lavandaría - Lenzaría 5.2.- Área de Comidas e Bebidas. "Food and Beverages": 5.2.1.- Economato-Adega 5.2.2.- Restaurante 5.2.3.- Banquetes 5.2.4.- Cociña 5.2.5.- Bar. Cafetaría. Sala de festas 5.3.- Área de Mercadotecnia: 5.3.1.- Captación de clientela 5.3.2.- Canles de Comercialización 5.3.2.1.- Canle directa 5.3.2.2.- Canle Indirecta curta 5.3.2.3.- Canle Indirecta longa 5.3.2.4.- Distribución turística coas novas tecnoloxías 5.3.3.- Medios de comercialización: Workshops, Feiras de Turismo, Fam Trips 5.3.3.1.- Promoción e publicidade 5.3.3.2.- Relacións públicas 5.3.3.3.- Animación 5.4.- Área Comercial: 5.4.1.- Compras 5.4.2.- Vendas 5.5.- Área de Administración: 5.5.1.- Contabilidade 5.5.2.- Intervención 5.5.3.- Caixa 5.6.- Área de Mantemento. "Servizos Técnicos": 5.6.1.- Diferentes servizos de mantemento 5.6.2.- Servizos técnicos 5.7.- Área de Persoal |
TEMA 6.- DEPARTAMENTO DE ADMINISTRACIÓN E CONTABILIDADE | 6.1.- Conceptos básicos 6.2.- Organización e funcións 6.3.- Principais contas |
TEMA 7.- AS CADEAS HOTELEIRAS | 7.1.- Vantaxes, inconvenientes e particularidades 7.2.- Fórmulas operacionais: contrato de franquía, arrendamento, contrato de xestión (management), joint venture, outras. 7.3.- Estrutura dos hoteis de cadea en España e Galicia 7.4.- Expansión mundial das cadeas hoteleiras españolas 7.5.- CRS´s independentes e Cadeas voluntarias |
TEMA 8.- COMERCIALIZACIÓN HOTELEIRA | 8.1.- Salas de reunións e banquetes 8.2.- Captación da clientela 8.2.1.- Relación AAVV-Hoteis 8.2.2.- O Bono (Voucher) e o seu circuíto 8.2.3.- Cotas e Contrato de Release 8.3.- Instalacións complementarias 8.4.- Publicidade e artigos de promoción 8.5.- Relacións públicas |
TEMA 9.- ANIMACIÓN HOTELEIRA | 9.1.- Concepto 9.2.- Campo da animación turística 9.3.- Características do animador turístico 9.4.- Actividades a desenvolver 9.5.- Rendibilidade da animación |
TEMA 10.- TARIFAS Y PREZOS HOTELEIROS | 10.1.- Break Even Point 10.1.1.- Albor Mínimo de Rendibilidade 10.1.2.- Prezo Técnico 10.1.3.- Prezo Obxectivo 10.1.4.- Prezo Mínimo, de contribución ao Beneficio ou de Oferta 10.2.- Determinación do prezo do cuarto 10.2.1.- O método de Horwarth e Toth 10.2.2.- A fórmula de Hubbart 10.2.3.- Outros métodos de fixación de prezos 10.3.- A Xestión de reservas 10.3.1.- Orientación á venda 10.4.- A Xestión da produción 10.4.1.- Yield Management: Rev-Par 10.4.2.- Segmentación de tarifas |
TEMA 11.- TENDENCIAS DA INDUSTRIA HOTELEIRA NO S. XXI | 11.1.- Tendencias tecnolóxicas, económicas, comerciais, ecolóxicas, demográficas, socioculturais 11.2.- Novas Tecnoloxías: MIS, TV interactiva, Internet, CRS´s, GDS´s 11.3.- Xestión dos espazos 11.4.- Creación de novos produtos ou servizos: deseño 11.5.- Soft Opening 11.6.- Sale and Lease-Back 11.7.- Entidades Financeiras e Hotelería |
TEMA 12.- ORGANIZACIÓNS NACIONAIS E INTERNACIONAIS DO SECTOR | 12.1.- Organizacións Nacionais Gobernamentais e Non Gobernamentais 12.2.- Organizacións Internacionais Gobernamentais e Non Gobernamentais |
|