Teaching GuideTerm University College of Tourism |
Grao en Turismo |
Subjects |
Hospitality and Catering I |
Contents |
|
|
Identifying Data | 2019/20 | |||||||||||||
Subject | Hospitality and Catering I | Code | 662G01014 | |||||||||||
Study programme |
|
|||||||||||||
Descriptors | Cycle | Period | Year | Type | Credits | |||||||||
Graduate | 1st four-month period |
Second | Obligatory | 6 | ||||||||||
|
Topic | Sub-topic |
TEMA 1.- A Empresa Turística: Introdución | 1.1.- O aloxamento e a restauración como servizos turísticos |
TEMA 2.- A HOTELARÍA ESPAÑOLA | 2.1.- Evolución histórica do Turismo e a Hotelaría en España 2.1.1.- 2ª metade do século. XIX-2ª Guerra Mundial 2.1.2.- Anos 50: Boom Mundial do Turismo 2.1.3.- Anos 60: Boom do Turismo en España (precedente planta hostaleira actual) 2.1.4.- Anos 70: Consumismo e hotelaría 2.1.5.- Anos 90: Crise e resposta 2.2.- Actualidade da Hotelaría en España e Galicia 2.3.- A Hotelaría Española e Galega ante o século XXI 2.4.- Sistemas de Explotación |
TEMA 3.- DIVERSOS TIPOS DE ALOXAMENTO TURÍSTICO. GALICIA. | 3.1.- Establecementos hostaleiros. Marco legal en Galicia e ferramenta para a autoevaluación e clasificación. 3.1.1.- Hotel: Hotel, Hotel Apartamento, Hotel Balneario, Hotel Talaso e Motel 3.1.2.- Pensión e Hostal 3.2.- Establecementos hostaleiros especiais (condo-hoteis, paradores, hoteis cápsula, …) 3.3.- Establecementos Extra-Hostaleiros. Marco legal en Galicia de cada un 3.3.1.- Albergues Turísticos 3.3.2.- Apartamentos Turísticos, Vivendas Turísticas e Vivendas de Uso Turístico. Problemática, intrusismo e “Home- Sharing” 3.3.3.- Campamentos de Turismo 3.3.4.- Cidade de Vacacións 3.3.5.- Aloxamentos de Turismo Rural 3.3.6.- Outros Aloxamentos: Refuxios de montaña, Interhome, CouchSurfing, Albergues Xuvenís, Residencias de Tempo Libre. 3.3.7.- Aproveitamento por quendas de bens inmobles de uso turístico |
TEMA 4.- XENERALIDADES DA INDUSTRIA HOSTALEIRA ESPAÑOLA E GALEGA | 4.1.- Xeneralidades da Industria Hostaleira 4.2.- A súa regulamentación. Galicia 4.3.- Prezos e Reservas: Lexislación aplicable en Aloxamentos Turísticos |
TEMA 5.- DEPARTAMENTOS OPERACIONAIS NUN ESTABLECEMENTO HOSTALEIRO | 5.1.- Área de Aloxamento: 5.1.1.- Recepción. Organización e funcións 5.1.1.1.- Reservas (folla reservas, slip, rack de reservas, plannings, …). Overbooking. Pick-up e previsión de vendas 5.1.1.2.- Mostrador (lista chegadas previstas, room-rack, benvido, rexistro clientes, check-in, auto check-in, folla de reclamacións, check-out, check-out express, auto check-out, parte de produción habitacións, parte de pernoitas, lista de pensións, informe diario, ...). Supostos prácticos 5.1.1.3.- Man Corrente manual e informatizada. Configuración dun modelo de Man Corrente. Supostos prácticos 5.1.1.4.- Caixa de Recepción (facturación, caixas de seguridade, cambio moeda, arqueo, …) e Caixa Xeral. 5.1.1.5.- Comunicacións (control teléfonos, mensaxes, chamadas matinais, produción, telefax, busca-persoas, megafonía, …) 5.1.1.6.- Ferramentas de Business Intelligence: PMS, RMS, Channel Manager, CRS, … 5.1.2.- Conserxería. Organización 5.1.2.1.- Funcións de Conserxería (Fichas de policía, apertura de habitacións: chave, tarxeta, móbil, escáner biométrico, pulseira …, consigna de equipaxes, relación con informadores turísticos, transferistas e animadores, …) 5.1.3.- Pisos. Organización e funcións 5.1.3.1.- Misións da gobernanta (bloqueos, cambios de habitación, …) 5.1.3.2.- Controis da gobernanta (habitacións, inventarios, minibares, …) 5.1.3.3.- Misións das camareiras de pisos (limpeza, office, Turndown Service, …) 5.1.3.4.- Room-Service, problemática e alternativas 5.1.3.5.- Lavandería-Lenzaría (seccións, planificación, inventario, …) 5.1.3.6.- Externalización do servizo de limpeza de pisos, da lavandería e Outsourcing completo. Supostos prácticos 5.1.3.7.- Dixitalización do departamento de Housekeeping. Aplicación de tecnoloxía RFDI en lavandería-lenceria. 5.2.- Área de Comidas e Bebidas. "Food and Beverage": 5.2.1.- Economato-adega 5.2.2.- Restaurante 5.2.3.- Banquetes 5.2.4.- Cociña 5.2.5.- Bar. Cafetería. Sala de festas 5.3.- Área de Distribución e Promoción: 5.3.1.- Canles de comercialización, distribución e medios 5.3.2. Promoción e publicidade 5.4.- Área de Animación 5.5.- Área Comercial: 5.5.1.- Compras 5.5.2.- Vendas 5.6.- Área de Administración: 5.6.1.- Conceptos básicos 5.6.3.- Contabilidade 5.6.4.- Intervención 5.6.5.- Caixa Xeral 5.7.- Área de Mantemento ou "Servizos Técnicos". Organización e funcións 5.7.1.- Instalacións 5.7.2.- Sala de máquinas 5.7.3.- Diferentes servizos de mantemento 5.7.4.- Dos programas de xestión de mantemento asistidos por computador á dixitalización do departamento. 5.8.- Área de Persoal |
TEMA 6.- AS CADEAS HOSTALEIRAS | 6.1.- Vantaxes, inconvenientes e particularidades 6.2.- Fórmulas operacionales: contrato de franquía, arrendamento, management, joint venture, outras 6.3.- Hoteis de cadea a nivel mundial, España e Galicia 6.4.- Expansión mundial das cadeas hostaleiras españolas 6.5.- CRS´s independentes e Cadeas voluntarias |
TEMA 7.- COMERCIALIZACIÓN E PROMOCIÓN HOSTALEIRA | 7.1.- Canles de comercialización 7.1.1.- Canle directa 7.1.2.- Canle Indirecta 7.1.3.- Centrais de reserva 7.1.4.- Distribución hostaleira coas novas tecnoloxías 7.1.4.1.- Canles de reserva (OTA´s): Booking, expedia, … 7.1.5.- Medios de comercialización: Workshops, Feiras de Turismo, Fam Trips 7.2.- Salas de reunións e banquetes 7.2.1.- Telepresencia holográfica 7.2.2.- Conpast (Contribution Per Available Space for a Given Time) 7.3.- Captación da clientela 7.3.1.- Relación AAVV-Hoteis 7.3.2.- O Bono (Voucher) e o seu circuíto 7.3.3.- Cotas e Contrato de Release 7.4.- Instalacións complementarias 7.5.- Publicidade e artigos de promoción 7.6.- Relacións públicas |
TEMA 8.- ANIMACIÓN HOSTALEIRA | 8.1.- Concepto 8.2.- Campo da animación turística 8.3.- Características do animador turístico 8.4.- Actividades a desenvolver 8.5.- Rendibilidade da animación |
TEMA 9.- TARIFAS E PREZOS HOSTALEIROS | 9.1.- Break Even Point 9.1.1.- Umbral Mínimo de Rendibilidade 9.1.2.- Prezo Técnico, Obxectivo e Mínimo 9.2.- Determinación do prezo da habitación 9.2.1.- O método de Horwarth e Toth 9.2.2.- A fórmula de Hubbart 9.2.3.- Outros métodos de fixación de prezos 9.3.- A Xestión de reservas 9.3.1.- Orientación á venda 9.4.- A Xestión da produción 9.4.1.- Yield Management 9.4.2.- Conceptos de Revenue: Rev-Par, GopPar 9.4.3.- Segmentación de tarifa 9.4.4.- Bar (Best Available Rate) |
TEMA 10.- ORGANIZACIÓNS NACIONAIS E INTERNACIONAIS DO SECTOR | 10.1.- Organizacións Nacionais Gobernamentais e Non Gobernamentais 10.2.- Organizacións Internacionais Gobernamentais e Non Gobernamentais |
|