Grao en Turismo |
Asignaturas |
Contabilidad de Costes |
Contenidos |
Datos Identificativos | 2019/20 | |||||||||||||
Asignatura | Contabilidad de Costes | Código | 662G01017 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Periodo | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grado | 2º cuatrimestre |
Segundo | Obligatoria | 6 | ||||||||||
|
Tema | Subtema |
TEMA 1. INTRODUCCION A LA CONTABILIDAD DE COSTES | 1.1. CONCEPTO, OBJETIVOS Y EVOLUCIÓN. 1.2. DIFERENCIA: GASTO, COSTE, PAGO E INVERSIÓN. 1.3. CLASIFICACIÓN DE COSTES. 1.4. NECESIDAD DE UN COMPORTAMIENTO ÉTICO. |
TEMA 2. CUSTOS PARCIAIS | 2.1. EMPRESAS UNIPRODUCTO 2.2. CUSTOS DIRECTOS E CUSTOS VARIABLES 2.3. O PUNTO DE EQUILIBRIO |
TEMA 3. CUSTOS POR PEDIDO | 3.1. A ORDE DE TRABALLO 3.2. TRATAMENTO DOS PEDIDOS 3.3. VALORACIÓN DE PEDIDOS EN CURSO |
TEMA 4. CUSTOS COMPLETOS | 4.1. CUSTOS COMPLETOS POR PROCESO 4.2. VALORACIÓN DE PRODUCTOS EN CURSO 4.3. CUSTOS COMPLETOS POR SECCIÓNS |
TEMA 5. CUSTOS POR ACTIVIDADES (ABC) | 5.1. O MODELO ABC 5.2. INDUCTORES DE CUSTO 5.3. VANTAXES E INCONVENIENTES |
TEMA 6. ORZAMENTOS E CUSTOS ESTÁNDAR | 6.1. ELABORACIÓN DE ORZAMENTOS 6.2. CÁLCULO E ANÁLISE DE DESVIACIÓNS |
TEMA 7. NOVAS TENDENCIAS EN CONTABILIDADE DE XESTIÓN | 7.1. CUSTOS DE CALIDADE 7.2. BENCHMARKING 7.3. CADRO DE MANDO INTEGRAL |
|