IMPORTANTE: As plataformas de guías docentes das dúas universidades, aínda sendo similares, teñen lixeiras diferenzas. En caso de que exista algunha discrepancia entre as guías, terase en conta a publicada na páxina web do máster.
EN LA DOCENCIA DE ESTA MATERIA PARTICIPAN LOS SIGUIENTES PROFESORES DE LA UVIGO:
Mª Pilar Combarro Combarro (e-mail: pcombarro@uvigo.es)
Ana Gago Martínez (e-mail: anagago@uvigo.es)
Raúl Iglesias Blanco (e-mail: rib@uvigo.es)
José Antonio Rodríguez Vázquez (e-mail: jardguez@uvigo.es)
A materia está deseñada para que os alumnos coñezan os principais aspectos relativos á hixiene e seguridade alimentaria e á trazabilidade, facendo especial fincapé nos riscos alimentarios máis relevantes e os procedementos análiticos máis avanzados empregados na sua detección.
Plan de continxencia
Descrición
MEDIDAS EXCEPCIONAIS PLANIFICADAS
Ante a incerta e imprevisible evolución da alerta sanitaria provocada polo COVID-19, as Universidades establecen unha
planificación extraordinaria que se activará no momento en que as administracións e a propia institución determíneno
atendendo a criterios de seguridade, saúde e responsabilidade, e garantindo a docencia nun escenario non presencial ou
parcialmente presencial. Estas medidas xa planificadas garanten, no momento que sexa preceptivo, o desenvolvemento da
docencia dun modo máis áxil e eficaz ao ser coñecido de antemán (ou cunha ampla antelación) polo
alumnado e o profesorado a través da ferramenta normalizada e institucionalizada das guías docentes.
ADAPTACIÓN DAS METODOLOXÍAS E DA AVALIACIÓN
ESCENARIO DE DOCENCIA MIXTA
Dado o número de alumnos matriculados en cada Universidade permite a docencia teórica presencial cun adecuado
distanciamento na aula asignada á titulación, este escenario só será contemplado no caso de que se publique unha
resolución reitoral que estableza novas condicións de distanciamento máis restritivas que as actuais.
Atendendo ás previsións e recomendacións comunicadas desde os Centros e os Reitorados, no escenario de docencia mixta
manteranse a planificación da docencia e as metodoloxías docentes e de avaliación (incluídos as súas respectivas
porcentaxes e comentarios específicos) recollidas na Guía Docente orixinal (modalidade presencial).
No que respecta a a docencia teórica (leccións maxistrais), dividirase aos alumnos matriculados nos grupos que sexa
necesario para poder respectar as distancias de seguridade recomendadas tendo en cuenta a aula física (Aula Integra ou
similar) asignada para a docencia da materia, segundo as directrices dos Reitorados, os Servizos de Prevención de Riscos
Laborais e os propios Centros. Estableceranse quendas, de tal maneira que cada grupo rotará de forma equitativa pola aula
Integra ou similar para asistir presencialmente á clase impartida polo profesor, mentres os alumnos dos outros grupos que
non estean ese día na aula física poderán seguir a clase, de forma sincronizada, a través do Campus Remoto ou similar,
grazas ás solucións técnicas habilitadas polos Reitorados nas aulas Integra ou equivalentes.
En canto á docencia práctica levará a cabo de forma presencial, en grupos non superiores a 20 alumnos, respectando
escrupulosamente as medidas de seguridade e protección establecidas polo Servizos de Prevención de Riscos Laborais e os
propios Centros.
ESCENARIO DE DOCENCIA NON PRESENCIAL
No caso de que a situación sanitaria supoña un novo peche das instalacións para o alumnado, procederase a impartir a
materia de forma non presencial. Para iso empregarase o Campus Remoto ou equivalente habilitado polas Universidades para
este tipo de situacións e as respectivas plataformas de teledocencia.
No que respecta a a docencia de contidos teóricos (leccións maxistrais) respectaranse tanto a planificación como as
metodoloxías recollidas na Guía Docente orixinal (modalidade presencial), tendo en conta que as aulas virtuais do Campus
Remoto ou equivalente permiten impartir as leccións maxistrais a todos os alumnos matriculados en ambas as
Universidades.
En canto á docencia práctica tentarase suplir a falta de presencialidade mediante a combinación das seguintes
actividades/metodoloxías:
1) Sesións virtuais puntuais onde os profesores explicarán os fundamentos básicos das principais técnicas de análises e
diagnóstico agroalimentario.
2) Visualización de documentación e vídeos adicionais subidos ou recomendados polo profesorado. Estas tarefa
corresponderá a traballo persoal do alumno.
3) Sesións virtuais puntuais para resolver dúbidas ou discutir algúns aspectos relativos á documentación e vídeos
previamente revisados polo alumnado.
Respecto a as metodoloxías de avaliación e as súas repectivos porcentaxes de ponderación manteranse igual que figuran en
a Guía docente orixinal (docencia presencial), tendo en conta que tanto os cuestionarios/problemas (30%) como o estudo de
casos (70%) corresponden a traballo persoal do alumno (non presencial). Os alumnos que non superen a materia na
primeira oportunidade deberán realizar unha proba final de 2ª oportunidade que se celebrará de forma virtual.
ATENCIÓN AO ALUMNADO
Tanto no escenario de docencia mixta como no de docencia non presencial as sesións de titoría realizaranse por medios
telemáticos (correo electrónico, videoconferencia, foros das plataformas, etc) con cita previa.
(*)A Guía docente é o documento onde se visualiza a proposta académica
da UDC. Este documento é público e non se pode modificar, salvo casos excepcionais baixo a revisión do
órgano competente dacordo coa normativa vixente que establece o proceso de elaboración de guías