Guía DocenteCurso Facultade de Filoloxía |
Grao en Turismo |
Asignaturas |
Creación e Xestión de Empresas Turísticas |
Contidos |
|
|
Datos Identificativos | 2020/21 | |||||||||||||
Asignatura | Creación e Xestión de Empresas Turísticas | Código | 662G01041 | |||||||||||
Titulación |
|
|||||||||||||
Descriptores | Ciclo | Período | Curso | Tipo | Créditos | |||||||||
Grao | 2º cuadrimestre |
Terceiro | Optativa | 6 | ||||||||||
|
Temas | Subtemas |
TEMA I. EMPRESA E SECTOR TURÍSTICO | 1. Concepto de empresa. Elementos e Funcións. 2. Concepto de empresario. 3. Os obxectivos da empresa. 4. Tipos de empresas. 5. As empresas do sector turístico. 6. Particularidades das empresas turísticas. 7. O servizo turístico. 8. A empresa turística como sistema. 9. Os subsistemas da empresa turística. 10. A responsabilidade e ética na empresa turística. |
TEMA II. O ÁMBITO DA EMPRESA TURÍSTICA | 1. O concepto de ámbito e tipos de ámbito. 2. O ámbito xeral da empresa turística. 3. O ámbito específico da empresa turística. 4. O Turismo e o Turista. 5. A estrutura do mercado turístico. 6. Tendencias actuais no sector turístico. |
TEMA III. SUBSISTEMA PRODUCIÓN | 1. Xestión de produción e de operacións. 2. Produtividade na prestación de servizos turísticos. 3. Planificación das operacións en turismo. |
TEMA IV. SUBSISTEMA COMERCIAL | 1. Investigación e segmentación do mercado turístico. 2. Política comercial da empresa turística. 3. Claves da política comercial na empresa turística. |
TEMA V. SUBSISTEMA FINANCIAMENTO | 1. A función financeira na empresa turística. 2. Os custos na empresa turística. 3. Fontes de financiamento na empresa turística. |
TEMA VI. PLANIFICACIÓN E CONTROL | 1. Planificación e control na empresa turística. 2. Tipos de plans na empresa turística. 3. Os obxectivos da empresa turística. 4. A dirección por obxectivos (dpo). 5. Concepto e proceso de control. 6. Tipos de control na empresa turística. |
TEMA VII. XESTIÓN ESTRATÉXICA | 1. O concepto de estratexia na empresa turística. 1.1.- O punto de vista da estratexia. 1.2.- Os elementos da estratexia. 1.3.- Estratexia e competitividade. 2. Planificación estratexia e niveis da estratexia. 2.1.- Os niveis de estratexia. 2.2.- O proceso de planificación estratéxica. 3. Decisións estratéxicas a nivel corporativo. 3.1.- Estratexias segundo o ciclo de vida da empresa Turística. 3.2.- A matriz BCG ou Matriz de Crecemento-Cota de mercado. 4. Decisións estratéxicas a nivel de negocio. 4.1.- Estratexias Competitivas Xenéricas de Porter. 4.2.- Estratexias de Crecemento na Empresa Turística. 5. Competencias e habilidades na empresa turística. |
TEMA VIII. XESTIÓN DAS PEMES TURÍSTICAS | 1. Particularidades da peme turística. 2. A cooperación na peme turística. 3. Procesos de subcontratación (outsourcing). 4. A franquía no sector turístico. 5. A empresa turística familiar. problemas. |
TEMA IX. CREACIÓN DE EMPRESAS TURÍSTICAS | 1. Causas do fracaso das novas empresas turísticas. 2. Pasos para crear unha empresa turística. 3. Plan de empresa ou de negocio. 4. Trámites para a creación de empresas turísticas. |
TEMA X. PARTICULARIDADES DO NEGOCIO TURÍSTICO | 1. O negocio hoteleiro. 2. O negocio da restauración. 3. As Axencias de Viaxes. 4. As Empresas de Transporte. 5. Empresas de ocio. |
|