Guía DocenteCurso
Facultade de Ciencias
  Inicio | galego | castellano | english | A A |  
Grao en Nanociencia e Nanotecnoloxía
 Asignaturas
  Nanotecnoloxía na Industria Alimentaria
   Contidos
Temas Subtemas
1. Nanomateriais na industria alimentaria. Tipos e usos. A importancia da nanotecnoloxía na industria alimentaria. Tipos de nanomateriais utilizados na industria alimentaria. Usos e aplicacións dos nanomateriais na industria alimentaria.
2. Materiais en contacto cos alimentos. Envases activos e envases intelixentes. Concepto de materiais en contacto cos alimentos. Funcións e características dos envases activos e envases intelixentes. Beneficios e aplicacións dos envases activos e envases intelixentes na industria alimentaria.
3. Nanoalimentos funcionais. Concepto actual de nanoalimentos funcionais. Desenvolvemento e aplicacións dos nanoalimentos funcionais. Vantaxes e inconvenientes.
4. Microencapsulación dos alimentos. Concepto de microencapsulación. Substancias que se encapsulan, axentes utilizados e técnicas.
5. Emulsións. Concepto de emulsións. Formación de emulsións e aplicacións. Nanoemulsións.
6. Hidroxeles. Concepto de hidroxel. Formación de hidroxeles e aplicacións. Micro y nanoxeles.
7. Espumas. Concepto de espuma. Formación de espumas e aplicacións. Nanoespumas.
8. Calidade e seguridade alimentarias. Directrices sobre a avaliación do risco dos nanomateriais aplicados na cadea alimentaria humana e animal. Normativas e regulacións relacionadas coa calidade e seguridade dos nanomateriais na industria alimentaria. Procedementos e métodos de control para garantir a seguridade dos nanomateriais na cadea alimentaria.
9. Aspectos éticos e legais.
Consideracións éticas relacionadas coa nanotecnoloxía na industria alimentaria.
Directivas e regulamentos no marco europeo para a aplicación de nanomateriais en alimentos.
Implicacións legais e responsabilidade dos fabricantes no uso de nanotecnoloxía na industria alimentaria.

Universidade da Coruña - Rúa Maestranza 9, 15001 A Coruña - Tel. +34 981 16 70 00  Soporte Guías Docentes