Guia docenteCurso
Facultad de Filología
  Inicio | galego | castellano | english | A A |  
Grao en Turismo
 Asignaturas
  Contabilidad de Costes
   Contenidos
Tema Subtema
TEMA 1. INTRODUCCION A LA CONTABILIDAD DE COSTES 1.1. CONCEPTO, OBJETIVOS Y EVOLUCIÓN.
1.2. DIFERENCIA: GASTO, COSTE, PAGO E INVERSIÓN.
1.3. CLASIFICACIÓN DE COSTES.
1.4. NECESIDAD DE UN COMPORTAMIENTO ÉTICO.
TEMA 2. CUSTOS PARCIAIS 2.1. EMPRESAS UNIPRODUCTO
2.2. CUSTOS DIRECTOS E CUSTOS VARIABLES
2.3. O PUNTO DE EQUILIBRIO
TEMA 3. CUSTOS POR PEDIDO 3.1. A ORDE DE TRABALLO
3.2. TRATAMENTO DOS PEDIDOS
3.3. VALORACIÓN DE PEDIDOS EN CURSO
TEMA 4. CUSTOS COMPLETOS 4.1. CUSTOS COMPLETOS POR PROCESO
4.2. VALORACIÓN DE PRODUCTOS EN CURSO
4.3. CUSTOS COMPLETOS POR SECCIÓNS
TEMA 5. CUSTOS POR ACTIVIDADES (ABC) 5.1. O MODELO ABC
5.2. INDUCTORES DE CUSTO
5.3. VANTAXES E INCONVENIENTES
TEMA 6. ORZAMENTOS E CUSTOS ESTÁNDAR 6.1. ELABORACIÓN DE ORZAMENTOS
6.2. CÁLCULO E ANÁLISE DE DESVIACIÓNS
TEMA 7. NOVAS TENDENCIAS EN CONTABILIDADE DE XESTIÓN 7.1. CUSTOS DE CALIDADE
7.2. BENCHMARKING
7.3. CADRO DE MANDO INTEGRAL
Universidade da Coruña - Rúa Maestranza 9, 15001 A Coruña - Tel. +34 981 16 70 00  Soporte Guías Docentes