Guía DocenteCurso
Escola Universitaria de Turismo
  Inicio | galego | castellano | english | A A |  
Grao en Turismo
 Asignaturas
  Economía da Empresa
   Contidos
Temas Subtemas
TEMA 1: A empresa e o empresario. 1.1 A empresa como realidade económica e social.
1.2 Concepto de empresa.
1.3 Os elementos da empresa.
1.4 Funcionamento da empresa. Areas básicas.
1.5 Os obxetivos da empresa.
1.6 A responsabilidade social da empresa: RSC a ética dos negocios.
1.7 O empresario.
TEMA 2: Tipos de empresas. 2.1 Criterios de clasificación das empresas.
2.2 Clasificación das empresas por natureza xurídica.
2.3 Tramites necesarios para constituir unha empresa.



TEMA 3: O entorno empresarial. 3.1 Os factores do entorno xeral.
3.2 Os factores do entorno específico.
3.3 O analise DAFO.
3.4 A extratexia competitiva da empresa.
3.5 A responsabilidad social y medioambiental.
3.6 O marco xurídico da actividade empresarial.

TEMA 4: Factores de localización e dimensión da empresa. 4.1 Factores de localización.
4.2 A dimensión da empresa.
4.3 Extratexias de crecimento: crecimento interno e externo.
4.4 Cooperación entre empresas.
4.5 La PYME.
4.6 As empresas multinacionais.
4.7 Globalización e deslocalización.
TEMA 5: A Dirección na empresa: funcións directivas. 5.1 A dirección da empresa e as suas funcións.
5.2 A función de planificación.
5.3 A función de control.
5.4 A función de organización.
5.5 As funcións da dirección de recursos humans.
5.6 Dirección e liderazgo.
Tema 6: O patrimonio da empresa o análise dos estados financeiros. 6.1 Concepto contable do Patrimonio.
6.2 Elementos patrimoniais.
6.3 Clasificación do patrimonio: o balance de situación.
6.4 A conta de pérdidas e ganancias.
Tema 7: A función financeira. Fontes de financiación e selección de inversions. 7.1 A función financeira.
7.2 Definición e clases de recursos financeiros.
7.3 A financiación externa a corto prazo.
7.4 A financiación externa a longo prazo.
7.5 Financiación interna e autofinanciación.
7.6 Os proxectos de inversión.
7.7 Criterios de selección de inversions: métodos.
7.8 Métodos estáticos: criterio do prazo de recuperación.
7.9 Métodos dinámicos: VAN e TIR.
Tema 8: A Función productiva e o aprovionamento. 8.1 O aprovisionamento. Os costes de inventario.
8.2 Métodos de valoración de inventarios.
8.3 O método ABC.
8.4 A producción: os costes de producción.
8.5 Tipos de procesos productivos.
8.6 O umbral de rentabilidade o punto morto.
8.7 Decisión de producir o comprar.
8.8 Productividade: índices e taxas de productividade.
Tema 9: A empresa turística. 9.1 Definición da empresa turística.
9.2 O empresario turístico.
9.3 O entorno da empresa turística.
9.4 O sector turístico.
9.5 Tipos de empresas turísticas.
9.6 Empresas de transportes.
9.7 Empresas de aloxamiento.
9.8 Empresas de distribución: as axencias de viaxe.
Universidade da Coruña - Rúa Maestranza 9, 15001 A Coruña - Tel. +34 981 16 70 00  Soporte Guías Docentes