Guía DocenteCurso
Facultade de Ciencias
  Inicio | galego | castellano | english | A A |  
Mestrado Universitario en Biotecnoloxía Avanzada
 Asignaturas
  Análise de alimentos, seguridade alimentaria e trazabilidade
   Resultados de aprendizaxe
Resultados de aprendizaxe Competencias do título
1. Coñecer as principais alteracións e/ou riscos sanitarios asociados á presencia de microorganismos, parasitos e substancias químicas en alimentos. AM23
BM1
BM3
BM6
BM7
BM9
BM11
BM13
2. Coñecer os conceptos definitorios dos contaminantes ou tóxicos naturais e antropoxénicos dos alimentos según a sua orixe e producción metabólica primaria ou secundaria. AM23
BM1
BM3
BM6
BM7
BM9
BM11
BM13
3. Coñecer os principais aspectos epidemiolóxicos relacionados coa transmisión alimentaria de patóxenos humanos así como as rutas a través das cales os contaminantes químicos poden chegar ao ser humano e os niveis aos cales producen toxicidade. AM23
BM1
BM3
BM6
BM7
BM9
BM11
BM13
4. Coñecer a resistencia dos diversos microorganismos e parasitos fronte os principais métodos de procesado e conservación dos alimentos. AM22
AM23
BM1
BM3
BM6
BM7
BM11
BM13
5. Coñecer, valorar e adquirir destrezas e habilidades en relación coa metodoloxía analítica máis avanzada empregada na detección, caracterización e/ou cuantificación de microorganismos, parasitos e substancias tóxicas presentes en alimentos AM23
BM1
BM3
BM6
BM7
BM9
BM11
BM13
6. Coñecer as bases para a avaliación, xestión e comunicación dos riscos alimentarios. AM18
AM22
AM25
BM1
BM3
BM6
BM7
BM9
BM11
BM13
7. Coñecer e manexar os protocolos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias alimentarias. AM12
AM22
AM25
BM1
BM3
BM6
BM7
BM9
BM11
BM13
8. Manexar a lexislación básica relacionada co control dos riscos biolóxicos e químicos na industria alimentaria. AM18
AM19
BM1
BM3
BM6
BM7
BM11
BM13
9. Entender o interese, as vantaxes e a necesidade de traballar en equipos multidisciplinais, organizando e planificando adecuadamente os recursos, no que se refire a hixiene e seguridade alimentaria, e promover dito traballo AM22
AM25
BM1
BM2
BM3
BM6
BM7
BM9
BM11
BM13
10. Promover o uso de metodoloxías analíticas respetuosas co medio ambiente e cos organismos que o integran, e o razoamento crítico e a ética profesional no campo da hixiene e seguridade alimentaria AM18
AM19
AM23
BM10
BM11
BM15
11. Promover a capacidade de liderado, de aprendizaxe autónoma e de adaptación a novas situacións, e entender a importancia da coordinación no campo do análise e xestión dos riscos alimentarios e da seguridade alimentaria e trazabilidade AM23
AM25
BM12
BM13
BM14
12. Promover a capacidade de xestión da información relacionada coa hixiene e seguridade alimentaria e a transmisión e comunicación eficaz da mesma AM18
AM19
AM22
AM23
AM25
BM1
BM3
BM6
BM7
BM8
13. Promover a capacidade para identificar problemas e buscar solucións así como para planificar e elaborar estudios técnicos dentro do ámbito da hixiene e seguridade alimentaria AM22
AM23
AM25
BM4
BM5
Universidade da Coruña - Rúa Maestranza 9, 15001 A Coruña - Tel. +34 981 16 70 00  Soporte Guías Docentes