Teaching GuideTerm
Faculty of Science
  Home | galego | castellano | english | A A |  
Mestrado Universitario en Biotecnoloxía Avanzada
 Subjects
  Análise de alimentos, seguridade alimentaria e trazabilidade
   Learning aims
Learning outcomes Study programme competences
1. Coñecer as principais alteracións e/ou riscos sanitarios asociados á presencia de microorganismos, parasitos e substancias químicas en alimentos. AC23
BC1
BC3
BC6
BC7
BC9
BC11
BC13
2. Coñecer os conceptos definitorios dos contaminantes ou tóxicos naturais e antropoxénicos dos alimentos según a sua orixe e producción metabólica primaria ou secundaria. AC23
BC1
BC3
BC6
BC7
BC9
BC11
BC13
3. Coñecer os principais aspectos epidemiolóxicos relacionados coa transmisión alimentaria de patóxenos humanos así como as rutas a través das cales os contaminantes químicos poden chegar ao ser humano e os niveis aos cales producen toxicidade. AC23
BC1
BC3
BC6
BC7
BC9
BC11
BC13
4. Coñecer a resistencia dos diversos microorganismos e parasitos fronte os principais métodos de procesado e conservación dos alimentos. AC22
AC23
BC1
BC3
BC6
BC7
BC11
BC13
5. Coñecer, valorar e adquirir destrezas e habilidades en relación coa metodoloxía analítica máis avanzada empregada na detección, caracterización e/ou cuantificación de microorganismos, parasitos e substancias tóxicas presentes en alimentos AC23
BC1
BC3
BC6
BC7
BC9
BC11
BC13
6. Coñecer as bases para a avaliación, xestión e comunicación dos riscos alimentarios. AC18
AC22
AC25
BC1
BC3
BC6
BC7
BC9
BC11
BC13
7. Coñecer e manexar os protocolos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias alimentarias. AC12
AC22
AC25
BC1
BC3
BC6
BC7
BC9
BC11
BC13
8. Manexar a lexislación básica relacionada co control dos riscos biolóxicos e químicos na industria alimentaria. AC18
AC19
BC1
BC3
BC6
BC7
BC11
BC13
9. Entender o interese, as vantaxes e a necesidade de traballar en equipos multidisciplinais, organizando e planificando adecuadamente os recursos, no que se refire a hixiene e seguridade alimentaria, e promover dito traballo AC22
AC25
BC1
BC2
BC3
BC6
BC7
BC9
BC11
BC13
10. Promover o uso de metodoloxías analíticas respetuosas co medio ambiente e cos organismos que o integran, e o razoamento crítico e a ética profesional no campo da hixiene e seguridade alimentaria AC18
AC19
AC23
BC10
BC11
BC15
11. Promover a capacidade de liderado, de aprendizaxe autónoma e de adaptación a novas situacións, e entender a importancia da coordinación no campo do análise e xestión dos riscos alimentarios e da seguridade alimentaria e trazabilidade AC23
AC25
BC12
BC13
BC14
12. Promover a capacidade de xestión da información relacionada coa hixiene e seguridade alimentaria e a transmisión e comunicación eficaz da mesma AC18
AC19
AC22
AC23
AC25
BC1
BC3
BC6
BC7
BC8
13. Promover a capacidade para identificar problemas e buscar solucións así como para planificar e elaborar estudios técnicos dentro do ámbito da hixiene e seguridade alimentaria AC22
AC23
AC25
BC4
BC5
Universidade da Coruña - Rúa Maestranza 9, 15001 A Coruña - Tel. +34 981 16 70 00  Soporte Guías Docentes